avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT INTRE UN CETATEAN ROMAN SI UNU MOLDOVEAN
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT INTRE UN CETATEAN ROMAN SI UNU MOLDOVEAN

Buna ziua! am si eu o rugaminte si va rog daca se poate sa ma ajutati...o casatorie oficiata in Romania respectiv Deva intre un cetatean roman si unu moldovean cum se poate desface, tinand cont ca unu este la studii in Olanda si celalalt locuieste in Franta.Se poate ca cel din Olanda sa mearga in Franta si sa faca acolo o hartie cum ca cel din Franta este de acord cu divortul si sa vina apoi in Romania si sa depuna dosarul de divort, precizez ca ambii sunt deacor cu desfacerea casatariei.Doar ca cel din Franta nu poate sa vina in Romnania. va multumesc!
Cel mai recent răspuns: flavia29 , utilizator 20:17, 12 Mai 2010
Niciuna din parti nu poate veni in Romania?
Partea care se poate deplasa sa depuna actiunea din culpa comuna.
Cel din Franta sa faca o declaratie notariala in care sa spuna ca este de acord cu divortul, iar la primul termen de judecata mentionati ca doriti desfacerea casatoriei prin acord
Cel in imposibilitate de a se prezenta in fata instantei, sa numeasca un avocat care sa-i reprezinte interesele.
Multumesc frumos, in Romania poate sa vina doar cel din Olanda ca el este cetatean roman si poate inainta actele de divort.mentionez ca nu sunt copii. Acum dorintza mea este daca este cumva un act TIP care trebuie facut.
Daca partile nu au copii, s-au casatorit de cel putin un an si sunt de acord cu divortul instanta poate pronunta divortul prin acord in lipsa lor daca acestia dovedesc ca locuiesc in afara tarii. Este necesara imputernicirea unui avocat.
un act care trebuie facut in Franta si cu care sa vina apoi in Romania, cred ca la ambasada trebuie facut nu?

Alte discuții în legătură

Desfacere casatorie Marcel Mihalache Marcel Mihalache In ce conditii se poate desface in Romania o casatorie incheiata in alt stat (SUA)? Care este instanta competenta? Mentionez ca sotul este cetatean american ... (vezi toată discuția)
Divor strainatate dragganu dragganu buna ziua, am domiciliul in Romania, iar sotia este cetatean strain in franta cu domiciliul acolo. casatoria este facuta in romania.avem un copil minor care ... (vezi toată discuția)
Divort victoria58 victoria58 Acum cand s-au luat anumite decizii privind divortul dintre persoane cu cetatenii diferite,se poate divorta si la noi in tara de un cetatean strain? fiica ... (vezi toată discuția)