avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... reprezentare juridica ong
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

reprezentare juridica ong

Intrebare:
In cazul unui ong cu trei membri fondatori, aceeasi membri ai Consiliului Director, drept de semnatura si stampila pe acte ce reprezinta Asociatia are numai presedintele Asociatiei, desi nu e prevazut nicaieri ca el ar fi singurul reprezentant legal?
multumesc
Cel mai recent răspuns: SPIRIDON_MIHAELA , utilizator 13:54, 15 Mai 2010
e ceva subinteles, nu trebuie specificat in mod expres
dar poate fi reprezentata Asociatia si de alta persoana, in cazul de fata, unul din membrii fondatori, avand si functia de secretar in Consiliul Director?
Da, poate fi reprezentata si de o alta persoana in baza unei imputerniciri in acest sens.
Multumesc pentru raspuns.
Insa imputernicirea de cine trebuie facuta? in mod expres de presedinte?
cazul meu: sunt si membru fondator si secretar al Asociatiei, pot reprezenta si eu Asociatia?Presedintele sustine ca nu.
In cazul d-voastra. fie de Presedinte fie de intreg Consiliul Director.

Alte discuții în legătură

Procura speciala ong costybracon costybracon Buna ziua Sunt voluntar la o Asociatie nonprofit, presedintele asociatiei calatoreste foarte mult, este cetatean britanic, Dansul ar dori sa facem o procura ... (vezi toată discuția)
Presedinte ong drept de semnatura cenzor freex freex Buna ziua! Va rog sa ma clarificati cu urmatoarea problema: Avem un ONG cu 4 membrii fondatori! Din care: 3 sunt in Consiliul Director + 1 cenzor. din ... (vezi toată discuția)
Lnscriere membri asociati viotof viotof Detinem mai multe societati ( 4 la numar) pe care am vrea sa le inscriem intr-o Asociatie, ca si membri asociati ( nu fondatori ). Este posibil (legal) acest ... (vezi toată discuția)