Sunt mamica unui baietel de 5 luni si tatal lui a parasit domiciliul conjugal pe motivul ca nu mai simte nimic pt mine, ca ma uraste, ca este stressat de copil. El acuma ma ameninta ca are sanse sa imi ia copilul. La momentul actual stateam cu chirie, o sa ma mut cu mama intr-o garsoniera cf 2. Vreau sa stiu sunt sanse ca el sa imi ia copilul?
....ori e stresat de copil ori il vrea...:-/, pe langa acest fapt pe care nu il inteleg:(, sunt necesare mai multe date pt a va putea da un raspuns folositor. instanta si ea va avea nevoie de mai multe date pt a hotari cui incredinteaza copilul: cum sunt locuintele parintilor, cum e comportamentul acestora fata de minor, veniturile parintilor, precum si orice alt fapt care ar putea inclina balanta in favoarea unuia dintre parinti sau a celuilalt.....
Sa va mai spun, el sta cu mama lui intr-un apartament cu 2 camere si cu fratele lui. Salariul lui brut este 1230, al meu daca ma intorc la munca este de 1950. El ma acuza pe mine ca nu fac curat si nu gatesc, dar nu este adevarat, nu puteam face intotdeauna cu un copil mic, nu am cum. vroiam sa stiu in ce conditii copilul este incredintat tatalui
un sfat...intereseaza-te ,nu stiu suta la suta,dar am citit pe undeva...inclina balanta in favoarea ta..fapta lui se numeste: abandon de familie art.35 cod penal..scuze pentru asemenea comportament nu are ...dute la politie sau la procuratura pune in miscare actiunea penala prin depunerea plingerii penale tu fiind persoana vatamata....si-a abandonat miseleste familia pentru asta trebuie sa raspunda si are un punct negativ la incredintare..un motiv bun de a cere incredintarea doar tie....nu ai nevoie de avocat,doar curaj,ai incredere in tine...
ART. 305
Abandonul de familie
Săvârşirea de către persoana care are obligaţia legală de întreţinere, faţă de cel îndreptăţit la întreţinere, a uneia dintre următoarele fapte:
a) părăsirea, alungarea sau lăsarea fără ajutor, expunându-l la suferinţe fizice sau morale;
b) neîndeplinirea cu rea-credinţă a obligaţiei de întreţinere prevăzute de lege;
c) neplata cu rea-credinţă, timp de două luni, a pensiei de întreţinere stabilite pe cale judecătorească,
se pedepseşte, în cazurile prevăzute la lit. a) şi b), cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă, iar în cazul prevăzut la lit. c), cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.
Dacă părţile nu s-au împăcat, dar în cursul judecăţii inculpatul îşi îndeplineşte obligaţiile, instanţa, în cazul când stabileşte vinovăţia, pronunţă împotriva inculpatului o condamnare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei, chiar dacă nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute în art. 81.
si inca ceva..actioneaza rapid...nu pierde vremea,fa orice este in defavoarea lui...si in privinta gatitului si calcatului si obligatiile gospodaresti sunt ale ambilor..pe vremuri era altcumva dar acuma timpurile s-au schimbat...sa nu ai niic o mustrare de constiinta ca nu ai facut gospodaria cum trebuie...te-ai ocupat de copil si asta este mai important decit sa fie casa curata de cinci stele,ca sa nu aiba stimabilul nimic de obiectat....nu te mai iubesti,te uraste????stii cum se spune:
"NU STA MASA INTR-UN PICIOR,NICI LUMEA INTR-UN FECIOR"
acolo afara este cineva ,care te merita cu adevarat..iar cei ce nu te merita,arata-le doar usa...copilul tau este cel mai important lucru.
Faceti dvs primul pas. Depuneti cererea de divort si incredintare minor. Cu un copil de doar 5 luni si un "tata" care a sters-o de-acasa, stresat, dupa primul planset al micutului aveti premizele necesare pentru a va fi incredintat copilul. Si sigur un avocat care va discuta cu dvs. va mai gasi si alte argumente si probe.
Nu va trebuie numai curaj, va trebuie si un avocat. Am mai spus-o si o s-o tot repet: Judecatorii nu fac dreptate ei DOAR aplica legea. Dreptatea o face Dumnezeu. Si daca nu stii sa te misti printre legi, risti sa ramai pe dinafara, cu dreptatea in mana. (Si printre legile astea mai sunt si norme de procedura, exact cele in care MELLYSCH s-a incurcat, din cate am citit prin topicurile deschise de dansa ).