avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... obiectii la ..incheiere !?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

obiectii la ..incheiere !?

.. s-a dat o incheiere intr-un proces de partaj , hotarandu-se desemnarea unor experi evaluatori de bunuri si .. contabil.
O bservand ulterior incheierea am vazut afirmatia facuta in ea , precum ca ..pe timpul casatoriei a avut loc o contributie egala a mea si a fostei sotii , cu toate ca nu s-au administrat probe in acest sens !
La urmatorul termen , pot sa fac obiectii la acea incheiere si a solicita partii adverse depunerea de documente justificative a veniturilor ??
..Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: tutu12 , utilizator 12:53, 13 Mai 2010
va referiti la imobil?
..ma refer la contributia veniturilor ,tinand cont de faptul ca ,contributia ei financiara a fost cam 1/3 din contributia mea , si mai mult ,a fost si .... studenta .
Ultima modificare: Miercuri, 12 Mai 2010
tutu12, utilizator
Presupun ca va referiti la Incheierea interlocutorie prin care se stabileste calitatea partilor, cotele ce li se cuvin acestora si masa partajabila.Aceasta incheiere poate fi atacata cu apel doar odata cu fondul, mai exact pana la pronuntarea hotararii de partaj nu se mai poate face nimic, insa dupa aceea puteti declara apel atat impotriva acestei incheieri cat si impotriva sentintei respective, in termen de 15 zile de la comunicarea hotararii de partaj, criticand astfel gresita retinere a cotei de contributie la achizitionarea bunurilor.
... Va multumesc !!
.. Sa inteleg ca , dupa efetuarea expertizelor (care pot fii contestate sau la care se pot face obiectii !) , doar atunci se poate rediscuta acea incheiere , dupa apelul declarat !
Ultima modificare: Joi, 13 Mai 2010
tutu12, utilizator
Deci, dupa efectuarea rapoartelor de expertize, fiecare raport in parte se pune in discutia partilor, cand fiecare are dreptul sa formuleze obiectiuni.Apoi, dupa efectuarea lotizarilor ,daca nu sunt efectuate lotizari conform optiunilor partilor si aici se pot formula obiectiuni.In baza acestei lotizari veti opta pentru o varianta conform interesului dvs.Instanta prin hotararea pronuntata va omologa sau nu varianta solicitata de dvs.Hotararea se comunica asa cum am aratat mai sus.Atunci puteti declara apel atat impotriva incheierii interlocutorii cat si a sentintei pronuntate.
Ultima modificare: Joi, 13 Mai 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Partaj SLAMA CRISTINA SLAMA CRISTINA CCARE SUNT ETAPELE UNUI PARTAJ? (vezi toată discuția)
Dupa pronuntare ce urmeaza ? azi112010 azi112010 As avea si eu urmatoarele intrebari: - cum aflu ce se dispune la pronuntare (ni s-a spus ca in 5 zile) ? - dupa pronuntare, in cazul in care ceva nu este ... (vezi toată discuția)
Cuum este cu apelul? vicar vicar Buna ziua, astazi am avut ultima infatisare intr-un proces de partaj(urmind sa astept hotarirea judecatoreasca). Intrebarea mea este daca acea hotarire nu o ... (vezi toată discuția)