avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Imi pot redobandi permisul auto fara examen de testare ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Imi pot redobandi permisul auto fara examen de testare a cunostintelor?

Vesnica poveste: "neacordare prioritate dreapta" soldata fara victime... ba, chiar curios, eu nefiind inculpata de drept. Dar, cum se "poarta" in Romania, cine a dat "banu' grup" a fost disculpat. X-(

M-am ales cu o suspendare de 30 de zile, cu drept de a redobandi permisul in urma testarii "de rutina". Nu m-am prezentat la data stabilita, pt. ca... am ramas insarcinata intre timp (probabil de ciuda, ca nu aveam permisul la mine :)) ). Bebe a venit... si, deh... doreste ca orice bebe sa fie scos in lume cu masinuta. :D

Ca sa revin la "buba ce ma doare" si ca sa nu o mai lungesc... v-as ruga cu multa stima sa ma lamuriti in privinta urmatoare: ma pot prezenta acum, dupa un an de la intamplare, sa-mi redobandesc permisul fara examen? Si mai mult... ma pot prezenta sa-l ridic de la Udriste, sau tre' sa alerg dupa el tocma' in Pipera cea mirifica?#-o

Multumesc anticipat... si in speranta ca voi capata un raspuns cat mai repede, bebe promite ca face cinste cu o canuta cu laptic cald daca iese la plimbare cu masinuta.:">
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:45, 13 Mai 2010
Ati executat sanctiunea si deci fara probleme va putei deplasa in" mirifica Piera" sa il ridicati.
O veste buna si una rea...de frumusetea peisajului piperean nu ati scapat !
Ultima modificare: Joi, 13 Mai 2010
Radu Gabrian, Mediator
Permisul meu a fost suspendat pentru incalcare linie continua (depasire neregulamentara), 30 de zile. Il pot ridica la terminarea perioadei de suspendare sau trebuie sa dau testare teoretica?

Multumesc!
=D>Multumesc, domnule R.! Pentru a nu bate drumul degeaba pana in Pipera, insa... am incercat sa ma mai interesez pe ici-colo legat de posibilitatea ca totusi permisul meu sa se afle inca la Udriste. Si am inteles ca cei cu domiciliul in Bucuresti (cum este si cazul meu) s-ar putea sa-l recupereze de acolo. Daca exista cineva are cunostinta de asemenea situatie... v-as ruga sa ma lamuriti.

(Da, am incercat telefoanele din Pipera deja... . #-o Nimic nu se compara cu muzica lor ascultata timp de 10 minute, la sfarsitul careia, bineinteles, nu am obtinut un raspuns concret.)

Iar ca reply la mesajul D-nei/D-reiVasiliu: (vorbesc acum doar din cele intamplate mie) acum 4 ani, m-am lovit de aceeasi situatie. Prima abatere, in cazul meu. Nu m-am prezentat la examen asa cum era stabilit, iar perioada de suspendare s-a prelungit cu inca 30 de zile. La finalul celor 2 luni, am redobandit permisul, fara testare. Acum, insa... nu stiu 100% daca se mai aplica aceeasi regula.
Bafta multa si nervi de otel sa aveti! :sorry:
~ Conținut șters la cerere ~
vio_rogojan a scris:

Regula a ramas aceeasi . In cazul in care permisul s-a suspendat ptr nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere , titularul permisului de conducere trebuie sa sustina testul de verificare a cunostintelor . Neprezentarea in vederea sustinerii testarii cunostintelor de legislatie sau nepromovarea testului , atrage majorarea perioadei de suspendare cu inca 30 de zile . Deci un total de 60 zile de la data suspendarii dreptului de conducere .

Baza legala :art 106 alin 1 lit a si art 106 alin 2 din OUG 195/2002

Art.106. – (1) Până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conducătorul de autovehicul şi tramvai trebuie să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie, după cum urmează:
a) când permisul de conducere i-a fost reţinut pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sau pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
[...]
(2) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie se prelungeşte cu 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere nu promovează testul de cunoaştere a regulilor de circulaţie, în situaţiile prevăzute la lin.(1) lit.a) şi b), sau nu se prezintă la serviciul poliţiei rutiere pentru susţinerea verificării cunoaşterii regulilor de circulaţie.

Am incalcat linia continua in timpul unei depasiri (art. 100/3/e) insa nu s-a soldat cu nici un accident. Am auzit ca practica actuala a Politiei ar fi sa se dea testarea doar in cazuri cu accidente?

Multumesc tuturor pentru raspunsuri!

Alte discuții în legătură

Permis conduccere suspendat - de unde il pot ridica AlexNGR AlexNGR Buna ziua, Am urmarit discutiile existente in aceasta sectiune de forum, dar am nevoie de o lamurire referitoare la ridicarea permisului meu de ... (vezi toată discuția)
Permis conducere pete_doc pete_doc mi s-a ridicat permisul de conducere pe o perioada de 60 de zile pentru neacordare de prioritate. dupa 60 de zile trebuie sa dau examinare pentru a reintra in ... (vezi toată discuția)
Suspendare 90 zile daniel123456 daniel123456 Buna ziua. Am fost oprit aseara plecand de la un chef am baut 4 sau 5 pahare de vin si m au oprit politai si a iesi 0.14 si prin urmare am primit fara drept de ... (vezi toată discuția)