avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere impotriva ordonantei procurorului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere impotriva ordonantei procurorului

Buna ziua, ajutati-ma va rog.
Lucrez in administratie publica locala, din oficiu vorba vine ipj a intocmit dosar penal pe numele meu si a colegilor mei care facem parte dintr-o comisie de achizitie publica .In dosar sunt acuzata de abuz in serviciu si conflict de interese, deoarece am efectuat achizitii directe ptr niste unitati de invatamant: lucrari de intretinere instalatii electrice, lucrari de reamenajare , varuire etc. Deoarece cumpararea directa potrivit art.19, nu este o procedura ce face trimitere la OUG 34/2001 privind achizitiile publice am ales operatorii economici dupa SEAP si nu a fost nevoie de selectare prin licitatie.In ordonanta emisa de procuror am fost scosi de sub urmarire penala nefiind intrunite elementele constitutive ale infractiunii de abuz in serviciu si trimiterea dosarului catre ANRMAP si Curtea de Apel de pe langa Tribunalul Bucuresti ptr competenta solutionare a infractiunii de conflict de interese( printre societatile de unde s-a cumparat produse a facut parte si societatea sorei mele, si de aici conflictul de interese) Am formulat plangere impotriva ordonantei si am primit rezolutia procurorului sef prin care se respinge ca indmisibila plangerea formulata deoarece in continutul plangerii se constata ca petentii nu critica neinceperea urmarii penale , ci dispozitia de declinare a competentei si de sesizare a ANRMAP, solutii care nu fac parte din categoria actelor de urmarire penala .Unde fac plangere acum? procurorul sef al judetului? Ce argumente mai invoc nu stiu m-am impotmolit.
Astept raspunsul , multumesc
Cel mai recent răspuns: Silvia Renate Mihai , Avocat 14:35, 19 Mai 2010
plangere la instanta de judecata
multumesc foarte mult, dar nu mai este nevoie sa formulez plangere si la procurorul ierarhic superior? respectiv prim procurorul judetului. ca sunt sigura ca judecatorul are sa ii dea dreptate procurorului de la acea instanta fiind in aceeasi localitate.
honeyaurelia a scris:

multumesc foarte mult, dar nu mai este nevoie sa formulez plangere si la procurorul ierarhic superior? respectiv prim procurorul judetului. ca sunt sigura ca judecatorul are sa ii dea dreptate procurorului de la acea instanta fiind in aceeasi localitate.



Este bine ca indiferent de situatie sa uzitati toate caile de atac impotriva rezolutiei,cu atat mai mult cu cat o solutie a unei instante nu poate fi previzionata.
Succes !
Nu. Deoarece ati uzat deja si ati formulat plangere la prim procuror ( sau procuror sef cum ati denumit) impotriva ordonantei procurorului iar urmatorul pas conform procedurii penale respectiv art.278 C.p.p este sa formulati plangere la instanta de judecata.
Ultima modificare: Luni, 17 Mai 2010
Cabinet de Avocat Todorese Doina, Avocat
Buna seara!
Pai in cauza s-a dat scoatere fata de abuzul in serviciu, iar in aceste conditii nu vad de ce ati face plangere (pentru ca va este favorabila solutia) si s-a mai dispus si declinarea de competenta in ceea ce priveste infractiunea de conflict de interese!
Declinarea de competenta inseamna de fapt continuarea cercetarii penale (de catre un alt procuror superior in grad) nefiind o solutie de netrimitere in judecata, in sensul art 278 indice 1. Cred ca ar fi mai bine sa specificati mai exact ce va nemultumeste la acea ordonanta pentru a va putea sfatui exact ceea ce este de facut!
Puteti face si acum plangere la instanta impotriva solutiei primului-procuror, dar va fi respinsa din start, pentru aceleasi considerente expuse de catre acesta.
Oricum, trebuie sa manifestati in continuare interes pentru ca dosarul este instrumentat in continuare (conform relatarii dvs).

Av. Claudiu Sorin Feteanu

Alte discuții în legătură

Procurorul poate refuza sa efectueze urmarirea penala dispusa de instanta? Micaly Micaly Am inregistrat la Parchetul de pe langa Tribunal o PP pe numele lui X ce a fost solutionata cu NUP. In termenele legale, 278 Cpp am facut plangere impotriva ... (vezi toată discuția)
Codul de procedura penala mmarianman mmarianman buna seara, am si eu o nelamurire. am facut o plangere penala la parchetul de pe langa curtea de apel..........impotriva a patru persoane. dupa 2 luni am ... (vezi toată discuția)
Nup magistrat marianaragalie marianaragalie Dupa un an ,intr-un dosar penal,mi-a venit raspunsul Parchetului de langa Curtea de apel de NUP impotriva unui magistrat( justificat derizoriu ,spui una ,ti se ... (vezi toată discuția)