avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pers. contractuale pot fi promovate in anul 2010 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pers. contractuale pot fi promovate in anul 2010 conform Legii 330/2009?

Buna ziua, sunt noua la comp. Resurse Umane si am nevoie de ajutorul dvs. daca se poate.
Persoanele contractuale din primarii pot promova in acest an in baza legii 330/2009?
Stiu ca la Sectiunea a 3-a Angajarea, promovarea si avansarea in functii, grade sau trepte profesionale si gradatii a personalului contractual, se mentioneaza:

Art. 8. -
(1) Promovarea persoanelor incadrate cu contract individual de munca in functii, grade sau trepte profesionale se face de regula pe un post vacant existent in statul de functii.
(2) In situatia in care nu exista un post vacant, promovarea persoanelor incadrate cu contract individual de munca in functii, grade sau trepte profesionale se va face prin transformarea postului din statul de functii in care acestea sunt incadrate intr-unul de nivel imediat superior.
(3) Promovarea in grade sau trepte profesionale imediat superioare se poate face din 3 in 3 ani, in functie de performantele profesionale individuale, apreciate cu calificativele "foarte bun", cel putin de doua ori in ultimii 3 ani, de catre comisia desemnata prin dispozitie a ordonatorului de credite bugetare, din care fac parte sindicatele sau, dupa caz, reprezentantii salariatilor.

Avand in vedere ca OG 10/2008 a fost abrogata, cum procedez la promovarea acestor persoane, cum stabilesc limitele intre minim si maxim? cum se procedeaza, avand in vedere fisele de evaluare pe anul 2009...

CAPITOLUL IV Modul de stabilire a salariilor in primul an de aplicare a legii
Art. 29. -(1) Aplicarea prevederilor prezentei legi in ceea ce priveste nivelul de salarizare pentru functiile prevazute in anexele prezentei legi se realizeaza etapizat, prin modificarea succesiva a salariilor de baza in plata, a soldelor functiilor de baza sau a indemnizatiilor lunare de incadrare.

Va multumesc

Alte discuții în legătură

Promovarea intr-o treapta superioara bertzi bertzi Buna ziua! La 1 decembrie 2008 s-a angajat prin concurs un casier/magaziner II (pentru ca a mai functionat intr-o alta unitate pe functia de casier). Va rog ... (vezi toată discuția)
Stabilire salariu remuss remuss Am si eu o intrebare-Care este salariul unui inspector de specialitate(studii superioare A. pub.)gradul II,gradatia 4 ,personal contractual la o primarie cu ... (vezi toată discuția)
Evaluare puisor_i2000 puisor_i2000 In data de 17.11.2008 m-am angajat la o unitate sanitara in functia de inspector resurse umane......Conform evaluarii anuale urma ca in anul 2010 sa mi se ... (vezi toată discuția)