avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prostie omeneasca.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prostie omeneasca.

Cand am aflat ca se inchide firma (noi eram ultimii 2 angajati), am plecat din firma cu acordul partilor (in data de 19 martie 2010) crezand ca imi voi gasi repede un alt loc de munca (ce naiva). Ulterior de la banca am aflat urmatoarele: daca eram in somaj asigurarile imi plateau ratele pe perioada somajului.
Mai pot face ceva sa imi repar greseala?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:44, 22 Mai 2010
Din pacate, nu.
Probabil ca acea decizie a fost deja inregistrata la ITM
Avand in vedere perioada scursa de la momentul cand ati materializat actul unilateral de vointa,nu mai puteti reveni asupra decizei
Multumesc mult pentru raspunsuri, speram intr-o minune :)
Daca va gasiti chiar si un job pe perioada determinata (1 luna sa zicem), nu refuzati, pentru ca la expirarea unui contract pe perioada determinata, cu art 56 j , puteti primi somaj daca aveti stagiu de cotizare necesar.
Am lucrat la firma respectiva 4 ani si 8 luni, dar stagiul de cotizare este de aproape 11 ani (cu intrerupere pentru ingrijire copil 2 ani). Daca reusesc sa ma angajez o luna in cadrul unei alte firme pot primi somaj? Pe ce perioada?
Ultima modificare: Vineri, 21 Mai 2010
raluca1978, utilizator

Alte discuții în legătură

Somaj andra p. andra p. Daca lucrez din aprilie 2008 cu carte de munca, dupa cat timp am dreptul la ajut. de somaj, din aprilie 2009 ? Daca as fi in somaj de la 1 ian., as lua vreun ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj ContSters74221 ContSters74221 un angajat pe perioada determinata,beneficiaza de ajutor de somaj?daca da,in ce conditii? (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata, vs. somaj yanachis yanachis Daca am fost angajat din 1997 pe perioada nedeterminata pana in martie 2014 si apoi pe perioada determinata pana in prezent, avand un stagiu de cotizare mai ... (vezi toată discuția)