avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Unde pot face plangere impotriva angajatorului?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Unde pot face plangere impotriva angajatorului?

Am o intrebare, am fost concediata sub pretextul ca se desfiinteaza postul dar de fapt patronul mi-a trimis e-mail ca ma da afara pentru ca refuz sa particip la un test cu poligraful. Mentionez ca in urma cu o luna s-a facut o evaluare a angajatilor unde am iesit foarte bine obtinand nota 9,82. Este legal? Eu deja am semnat actul conform caruia sunt instiintata ca voi fi concediata din cauza desfiintarii postului. Mai pot actiona in vreun sens?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:10, 18 Iunie 2020
Plangere in instanta ( la tribunalul de la domiciliul dvs.); este un litigiu de munca, scutit de taxa de timbru.
incercati o sesizare la ITM.
in ce priveste concedirea, din pacate nu o puteti impiedica. aveti doar posibilitatea sa va adresati tribunalului, dupa comunicarea catre dv. a deciziei de concediere.
Asteptati decizia de desfacere a contractului de munca si o atacati in instanta, la tribunal - litigii de munca, dacă faceti dovada ca postul respectiv nu s-a desfiintat , ci a fost un abuz.
Dupa ce primiti decizia de incetare a CIM o puteti contesta la tribunalul in raza caruia aveti domiciliul, in termen de 30 de zile.
Daca apreciati ca exista motive intemeiate,in termen legal de 30 zile de la comunicare,puteti contesta decizia de concedire ,la tribunalul responsabil domiciliului dvs

Alte discuții în legătură

Carei instituti ma pot adresa? Leonard1976 Leonard1976 Buna ziua ! Am suferit o interventie ghirulgicala la cap ,am primit concediu mediacal dar firma unde lucrez. ori unde lucram nu mia platit nici o zi de ... (vezi toată discuția)
Medical Georgiana Becican Georgiana Becican Buna! Sunt insarcinata in 36de saptamani, si de pe 25noiembrie sunt in concediu medical, plus am 44dezile din concediul prenatal, ar trebui sa nasc pe data de ... (vezi toată discuția)
Buna seara unde trebuie sa fac plangere, pentru ca angajatorul ... carmen2011 carmen2011 Buna seara Unde trebuie sa fac plangere, pentru ca angajatorul refuza sa plateasca indemnizatia de risc maternal?Sunt din Bucuresti ...la CNAS sau ... (vezi toată discuția)