Buna seara ! Va rog sa ma ajutati cu o problema!
Am la aceiasi banca in derulare doua credite ,la unul sunt singur imprumutat ,iar la cel deal doilea exista si un coimprumutat si este garantat cu un imobil !Poate sa transfere banca banii dintr-un cont in altul dupa bunul plac pentru a acoperii restanta la primul credit ,desi banii provin la de la coimprumutat si sa inceapa executarea garantiei pe motiv de neplata la cel deal doilea credit ?In cel deal doilea contract sunt implicate terte persoane(coimprumutatul si proprietarul garantiei) iar garantia nu-mi apartine!
Depinde de conditiile prevazute in contractul incheiat cu banca. Cititi contractul respectiv. In principiu fara acordul dvs, ori acum ori poate ati semnat la momentul deschiderii contului vreun act cu banca in acest sens, ei nu ar putea sa va transfere! Dar, daca nu gasiti nimic in contract cel mai bine intrebati la banca, si daca nu vreti sa va prezentati la pers care raspunde de dvs va puteti informa la alta sucursala a bancii unde aveti deschise conturile. Succes!
Faceti reclamatie la Protectia Consumatorului! Dar inainte verificati sa nu fi semnat totusi vreun act la data deschiderii conturilor respective! Si de asta isi permit acum sa fac acest lucru......!
Multumesc pentru raspuns! Am citit o reglementare a bancii nationale in legatura cu contaminarea creditelor ! Ar fi fost foarte limpede pentru mine daca nu ar fi existat si un coimprumutat ! Aceasta contaminare din punctul meu de vedere nu este posibila fiind implicate doua persoane!Nu stiu exact care este rolul coimprumutatului ! Practic creditul este acordat imprumutatului si coimprumutatului?Multumesc