avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract individual de munca

Buna seara, as dori sa stiu daca exista pe acest forum vreun administratoar(oare) din sectorul 6 care are contract individual de munca si poate sa-mi spuna care este diferenta intre cel cu timp de munca partial si celalalt fel, ce taxe mai plateste in plus in afara impozitului pe salariu, si cat anume, unde trebuie mers ptr. incheierea contracului, unii spun ca pe linga trezoreria sect. 6 altii ca pe linga camera de comert, de la marasesti cum se plateste +actele cum se predau on-line sau personal ,unde plateste somajul si cat, unde plateste pensia si cat, unde plateste sanatateasi cat., si daca mereu sunt cozi imense asa cum arata uneori la tv. multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:56, 24 Mai 2010
Taxele sunt la fel fie pentru toate c.i.m. ...diferenta consta in deducerea personala care se acorda numai la locul unde aveti functia de baza ... inregsitrarea c.i.m. se face la ITM - sediul inchiriat din incinta Camerei de Comert si Industrie langa podul Marasesti.
Multumesc de raspuns dar nu este de ajuns ptr. mine, daca cunoasteti spuneti-mi va rog si cum trebuie procedat, ma duc acolo si spun ca sunt x si doresc un cim? cine hotareste ce taxe si cat voi plati? si care sunt aceste taxe? pensie, somaj, sanatate?si mai care si cam cat la suta rep. din salariu?. multumesc daca puteti si doriti sa-mi raspundeti.
1. Aceste multe intrebari puse de dvs. arata o lipsa totala de informatii.
2. A raspunde la toate aceste intrebari ar insemna sa scriem un numar mare de pagini, ceea ce nu e cazul.
3. Pentru a rezolva problema impozitelor, contributiilor si taxelor va recomand sa luati legatura cu contabilul firmei dvs. sau cu o firma de contabilitate cu care va trebui sa colaborati.
4. Pentru problemele de personal (contract individual de munca etc.) luati legatura cu un inspector de personal sau mergeti la ITM Bucuresti unde va poate acorda asistenta de specialitate.
multumesc de raspuns? dar cred ca era suficient sa-mi dati niste procente, stiu ca este vorba de ceva de 22%, de ceva de 9%, de 1% parca ptr. pastrarea cartii de munca. nu sunt firma ci sunt administrator de bloc si in urma cererii unui coleg de bloc-blocatar care a facut o sesizare la primarie ptr. nu stiu ce, primaria ne obliga sa avem contract individual de munca cu timp partial cred eu si femeia de serviciu. desigur ca procentele respective le voi afla, dar totusi am incercat sa vad daca mai este vreun administrator din sect. 6 care are are contract de munca si desigur daca ar fi dorit mi-ar fi spus precis, dar se pare ca singurul care sunt incorect din sect. 6 sunt eu ,precis ca multi au conventii civile asa cum am si eu in acest moment si daca va venii controlul ......o sa vedem atunci.. cum or sa intrebe si domniile lor. O zi buna tuturor...
ndan57 a scris:

Multumesc de raspuns dar nu este de ajuns ptr. mine, daca cunoasteti spuneti-mi va rog si cum trebuie procedat, ma duc acolo si spun ca sunt x si doresc un cim? cine hotareste ce taxe si cat voi plati? si care sunt aceste taxe? pensie, somaj, sanatate?si mai care si cam cat la suta rep. din salariu?. multumesc daca puteti si doriti sa-mi raspundeti.

Taxele si contributiile datorate bugetului de stat sunt stabilite prin acte normative .
Retineri salariat :
CAS individual 10.5 %
ªomaj 0.5 %
Asigurări de sănătate 5.5 %
Impozit pe salariu 16%

Reţineri angajator
CASS 5.2 %
ªomaj 0.5 %
CAS 20.8 %
FNUASS 0.85 %
Fond de risc si accidente 0.4 %
Comision cărţi muncă 0.75 %
Fond creanţe salariale 0.25 %

Ca sa inregistrati un c.i.m. la ITM sunt necesare urmatoarele acte : contractul individual de munca in 3 exemplare, carnetul de munca iar in cazul in care nu poseda carnet de munca, declaratie pe proprie raspundere ca nu are carnet de munca, copie dupa CI/BI, copie dupa certificatul de nastere si dupa actul de studii.
Termenul de inregistrare al c.i.m. este 20 zile de la incheiere conform art. 1 din Legea nr. 130/1999 republicata.

C.i.m. trebuie sa fie semnat de catre dvs si angajator.

Alte discuții în legătură

Calcul taxe diablo diablo Buna ziua, pentru un salariu brut de 720 de ron, ce suma reprezinta toate taxele sau mai bine zis care e suma neta care ramane dupa plata taxelor? Va ... (vezi toată discuția)
Despre cas.. ndan57 ndan57 Buna seara, as dori daca se poate un raspuns despre ce trebuie sa plateasca acum angajatul si ce trebuie sa platesca angajatorul, ma refer la asociatii de ... (vezi toată discuția)
Cam cat ar trebui sa platesc la o firma ? virgula virgula cat sunt darile la un salariu minim pe economie ,daca as dori sa imi platesc la o firma pana la nastere ptr a beneficia de indemnizatie cc (vezi toată discuția)