avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 271 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dreptate, de unul singur.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dreptate, de unul singur.

Avem mai multe probleme cu un vecin care incearca sa ne alunge de pe proprietate (tata e proprietarul) facandu-ne mizerii (sub umbrela politiei, primariei si judecatorului). Mai ramane sa-mi fac singur dreptate, deci.

Mai exact, in fata gospodariei lui, peste drum, avem o gradina, jumatate cu vie, jumatate zarzavat, marginita cu pruni si corcodusi. Vecinul fura de la noi tot ce prinde, de parca ar fi dreptul lui. In timp ne-a furat gardul, ramanand in schimb unul format din tufisuri si maracini care se formeaza de obicei in locurile putin umblate. Vecinul isi lasa animalele (porci, gaini, gaste) sa iasa afara din curte care intra direct in gradina mea.
Reclamatiile la politie nu au dat rezultate fiindca politistii sunt mituiti si individul a prins mai mult curaj si a inceput sa ne taie prunii...

Acum ma gandeam sa imi fac singur dreptate si imi ziceam ca, daca prind vreun animal pe terenul nostru sa il omor si sa mi-l insusesc. Adica vad porcul in vie mancandu-mi strugurii, ii sar la beregata si 2 ore mai tarziu se invarte in protap.
Se considera infractiune gestul, mai ales ca nu is eu proprietarul in acte?

Ce se considera in cazul in care in locul porcului e chiar Porcul (vecinul) si ii aplic acelasi tratament, (mai putin faza cu protapul :D)?
Ultima modificare: Duminică, 23 Mai 2010
Icarus, utilizator
Cred ca trebuie sa adresati plangerea organelor judetene de politie sau parchetului judetean,de fapt organele superioare celor la care pretindeti ca ar avea acces respectiva persoana si in cazul in care banuielile dvs sunt justificate cu probe sa le aratati.
Dacă nu ai tăiat porc până acum... când vine porcul chiamă-mă pe mine să te ajut.

Când aude stăpânul porcului guiţatul... exact atunci să-i bagi, demonstrativ, cuţitul în gât (porcului).

Nu cred că te va mai deranja pe proprietatea ta.

Când este pe proprietatea altuia, porcul se cheamă că este dăunător şi poate fi exterminat (şi fript).

Glumă, neglumă... dacă ai nevoie de o scrisoare de avertizare vecinului care-ţi tulbură posesia şi provoacă distrugeri... ţi-o redactez gratuit (fără plata în şorici).

Alberto Kurtyan
Cred ca acest text este doar o gluma de duminica.
Iar daca problema are totusi un suport real, cred ca ar trebui sa imprejmuiti terenul, sa faceti fotografii si daca se mai intimpla sa dispara gardul nou creat, adresati-va organelor de cercetare penala.
Asigurati-va temeinic proprietatea cu gard,si incercati totusi sa solutionati diferendele nu sub imperiul nervilor,pentru a preintampina situatii neplacute
Modul in care se face dreptate in .ro este o gluma, nu textul. Asta ar trebui s-o stii. Crede-ma, am destule forumuri pe care sa aberez pana mi se apleaca iar asta e ultimul pe care as abera. La urma urmelor am pus niste intrebari despre modul in care trebuie sa actionezi pe proprietatea ta.

Eu fac gardul insa daca dispare de fata cu politistul, vecinul tot scapa cu fata curata fiindca ii da o oaie acolo... E foame mare in randul politistilor de pe la sate fiindca nu prea e "actiune" si profita de pe unde apuca.
Uite o scena: vecinul e prins la furat de corcoduse, mama cheama un martor si suna la... Militie, vine militianul la poarta aluia, iasa asta afara si da in mama de fata cu el si ii spune ca lui nu i se poate intampla nimic atata timp cat are oi. Militianul n-a facut nimic. Da, pare incredibil, insa asa a fost.

Si mai sunt altele si mai si... o sa mai deschid eu topicuri sa cer sfaturi fiindca avem de gand sa dam in judecata statul si suntem dispusi sa mergem pana in panzele CEDO.

Tata a crezut ca face ceva daca ii reclama la Politie si il da in judecata insa n-a rezolvat nimic. Mai mult si-a luat-o in cap si a inceput inca unul sa ne faca mizerii daca a vazut ca ala ne rade in nas de fata cu Politia.
Atata s-a increzut in politite incat nici macar nu mi-a spus ce probleme are pana nu l-am vazut invinetit (pe el si pe mama). Si-atunci mi-am zis ca problema trebuie abordata altfel, pe limba aluia. De aceea am intrata aici, sa-mi pot exploata la maxim dreptul asupra proprietatii mele.


Domnule Alberto Kurtyan, va multumesc pentru sfat!
Sunt interesat de scrisoarea de avertizare. Va voi trimite pe PM e-mailul meu in acest sens.

Alte discuții în legătură

Cioban cu oile in gradina mea phil26 phil26 Am o problema cu un cioban, care vine cu oile in gradina mea. Ce pot sa fac, ca politia nu face nimic. Cand vreau sa vorbesc cu el, trimite caini pe mine. M-au ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie facut cand vecinii cresc pasari si animale exat langa gardul de hotar nsb nsb buna ziua, locuiesc in mediu rural, si am vecinii sin fata cat si din spate care cresc pasari si animale. nu m-ar deranja cu nimic acest lucru dar pasarile ... (vezi toată discuția)
Legal sau ilegal / eliberare zona de pisici DUM_LIVIU DUM_LIVIU Buna ziua, Am si eu o problema. Am niste vecini care si-au lasat libere pisicile ce initial le tineau in casa. Acestea atrag la randul lor alte pisici. Casele ... (vezi toată discuția)