da, se calculeaza atat zilele lucratoare cat si zilele libere (sambata-duminica) sau sarbatorile legale (Craciun, Rusalii, etc).
atunci cand termenul se incheie intr-una din aceste zile el se prelungeste pana la prima zi lucratoare (daca ultima zi de recurs este sambata, il veti putea depune in termen in prima zi de luni, daca este lucratoare)
Vă mulţumesc foarete mult pentru răspunsul dvs.,m-a ajutat foarte mult.
Eu în Instanţa de fond(Judecătorie) am avut calitatea de reclamant privind o cauză civilă,dar celelalte părţi(pârâţi)au făcut recurs la instanţa superioară(Tribunal).Mi s-a comunicat la domiciliu hotărârea primei instanţe(decizie)pe data de 15.04.2010,iar celelalte părţi(recurenţii)au introdus cererea de recurs la instanţa a cărei hotărâri se atacă pe data de 05.mai.2010.
Întrebarea este:au introdus recurenţii cererea lor în termenul legal de 15 zile sau nu,caz în care subsemnatul(intimat)poate ridica o excepţie de procedură pentru că nu a fost introdus în termen recursul,având în vedere datele de mai sus?
Dacă recursul nu a fost introdus în termen fiind introdus şi cu rea-credinţă, nu au formulat obiecţiuni/pretenţii la instanţa de fond consemnate expres în dispozitivul hotărârii,însă le formulează în recurs,pot solicita despăgubiri pentru amănarea judecării cauzei şi punerea în întârziere a executării hotărârii primei instanţe?
Vă mulţumesc anticipat,mă ajută foarte mult răspunsul dvs.,cu deosebită stimă!
dupa calculul meu, daca li s-a comunicat decizia inainte de data de 17 aprilie, respectiv pe 16, 15, 14 sau mai inainte, recursul pare tardiv declarat.
verificati asadar data la care s-a efectuat comunicarea si data declararii recursului iar daca acesta a fost expediat prin posta, importanta este data trimiterii, nu cea a predarii la instanta de catre factorul postal.
Subsemnatul a primit comunicarea deciziei primei instanţe(de fond),prin poştă la domiciliu(data sosirii)pe data de 15.aprilie.2010,iar cererea de recurs a fost introdusă pe data de 05.mai.2010,iar ultima zi calculată din termen a fost într-o vineri
Recurenţii au introdus tardiv cererea lor?!
Vă mulţumesc foarte mult dle.avocat,cu deosebită stimă!
Recurs
ada2011
Buna ziua,
am obtinut in luna ianuarie 2011 o hotarare irevocabila, definitiva si executorie. Partile adverse au depus recurs abea in aprilie.
Credeti ca ... (vezi toată discuția)
Recurs - tardiv ??
AFANFANA
Pe data de 30 ale luni(data postei ) primesc Comunicare de la Tribunal cu Decizia Civila pe data de 18 ale luni urmatoare se inregistreaza recursul la Tribunal ... (vezi toată discuția)