avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata

daca , am iesit la pensie anticipata, mi-a venit decizia, cat mai pot sa lucrez in domeniul privat, pana la ce varsta , acum am 57 de ani, va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:11, 8 Iunie 2010
Nu puteti cumula pensia anticipata cu salariul ...
1. Decizia de pensie este valabila dar nu este pusa in plata decat dupa ce duceti decizia de incetare a raprturilor de munca, inregistrata la ITM.
2. Uitati-va pe decizia de pensionare, la litera D, unde scrie: "Plata drepturilor se va face incepand cu data de... la adresa...". Data nu este trecuta, spatiul este alb.
3. Puteti sa lucrati in continuare si cand va hotarati sa primiti pensia va incetati contractul individual de munca.
pai, am facut nota de lichidare, dar eu as dori sa sa mai semnez un contract cu ei pe perioada determinata, de 2 ani , este posibil? precizez ca este vb de mediul privat, ei ma mai pot tine daca dorect, sa iau adica si salariul , si pensia sa-mi imbunatatesc starea financiara , ar fi scopul meu, dar nu stiu daca este posibil va multumesc
e.popescu56 a scris:
(...) ei ma mai pot tine daca dorect, sa iau adica si salariul , si pensia sa-mi imbunatatesc starea financiara , ar fi scopul meu, (...)

Asta ar putea fi scopul oricui, dar nu este permis sa cumulati veniturile din pensia anticipata cu cele din cim (art. 92, alin. 1, lit. b) din Legea nr. 19/2000). Puteti incheia o conventie civila, in niciun caz un cim pe perioada determinata.
daca as incheia o conventie civila cam pe ce perioada mi s-ar aproba? si in timpul asta postul se poate ocupa, pana vine cineva, se scoleste , ce ma sfatuiti? adica se poate incadra cineva pe postul de contabil, si sa ,ai stau si eu ,....va multumesc si va rog sa ma lamuriti

Alte discuții în legătură

Contract de colaboarare in timpul pensionarii loredanaelena loredanaelena Asi dori sa stiu daca o persoana care vrea sa se pensioneze in azul de fata se incadreaza la pensie anticipata mai are dreptul sa lucreze dupa primirea ... (vezi toată discuția)
Se poate lucra cu contract individual de munca daca beneficiez de pensie anticipata partiala? cristinaanghel cristinaanghel Buna ziua, As vrea sa stiu daca am dreptul sa lucrez cu contract individual de munca pe 4 ore in cazul in care valoarea pensiei anticipate partiale este mai ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partial PD PD Doresc sa ma pensionez anticipat la 55 ani 35 ani de lucru si sunt femeie. Vreau sa stiu cum pot sa fac administratie la blocuri, am atestat de administrator ... (vezi toată discuția)