avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... administrator salariat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

administrator salariat

Am urmatoarea situatie: X este asociat unic la o firma. In actul constitutiv se mentioneaza urmatoarele: "conducerea societatii este efectuata de catre asociatul unic, care are drepturile si obligatiile conferite prin lege adunarii generale a asociatilor.", " prin prezentul act constitutiv se confera calitatea de administrator asociatului unic X, care reprezinta societatea in activitatea curenta de administrare.."
Acestea aveau loc in 2006.
Totodata X care este asociat unic, administrator este si angajat in functia de director societate comerciala.
Este corect? poate fi salariat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:32, 8 Iunie 2010
Da asociatul unic al unei societati poate avea si functie in conducere in cadru aceleasi organizatii.El va beneficia de salariu in calitate de angajat si dividente in calitate de asociat unic.
Revin cu o complectare si amintesc art. 196^1 alin. (3) din Legea nr. 31/1990 care stipuleaza ca “asociatul unic poate avea calitatea de salariat al societatii cu raspundere limitata al carui asociat unic este”.
Ultima modificare: Marți, 8 Iunie 2010
elyababau, utilizator
Exista o baza legala care sa reglementeze situatia?
deacroxana a scris:

Exista o baza legala care sa reglementeze situatia?


Da , vezi mesajul meu anterior.
- este legal ;
- o rice persoana juridica poate angaja salariati
;S.C. X S.R.L a angajat salariatul x pe post de director;
srl-ul are activitatea reglemeentata de L 31/1990 legea societatilor comerciale iar L53/2003 reglementeaza contractul individual de munca;
- administratorul este numit conform actului constitutiv si nu este remunerat de regula ;
- asociatul unic este fondatorul societatii si are cota de participare la beneficii si pierderi;
- directorul poate fi angajat de catre orice S.R.L. , singura conditie este sa aiba studii superioare conform Clasificarii Ocupatiilor din Romania.
Si atunci in anul 2008 ce modificare a avut loc? Caci multa lume care erau administratori si angajati ca director general, si-au incheiat contractul de munca, si au facut contract de mandat. Dar tot nu vad rostul nici acestui procedeu, din moment ce mandantul este asimilat salariatilor, si apare pe stat de plata.

Alte discuții în legătură

Carte munca administrator? anthonia anthonia pana nu demult se spunea ca un srl cu doi asociati,doar unul poate fi angajat cu carte de munca,mai nou se vehiculeaza ca pot fi amandoi angajati ... (vezi toată discuția)
Administratorul unui srl are contract de munca? raluca tvs raluca tvs Daca se poate as dori sa ma lamureasca si pe mine cineva care a experimentat o astfel de situatie: In cadrul unei compani de tip S.R.L administratorul isi ... (vezi toată discuția)
Administrator - director general suciu_diana suciu_diana Buna ziua, corectati-ma daca gresesc: Administratorul este cel numit prin statut si act constitutiv / contract de mandat. Directorul general apare in ... (vezi toată discuția)