avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... dosar penal pt alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

dosar penal pt alcool la volan

buna ziua ma numesc enache am o problema foarte mare sunt disperat ,am fost oprit de un echipaj de politie :( si mau pus sa suflu in etilotest si mia iesit 0,68 in aerul respirat ,pe urma am mers la inml mia luat 2 probe de sange la prima proba mia iesit 2.20 si la a 2 mia iesit 2.10 vreau sa stiu si io ce mi se poate intampla va rog frumos urg va multumesc
va alegeti cu dosar penal, permisul va este anulat dupa ce va condamna cu suspendare si daca aveti noroc de indulgenta din partea procurorului, poate va alegeti doar cu amneda administrativa.. eu zic sa va luati un avocat, poate va ajuta el mai bine decat o veti face dvs singur.. cu stima, Enache Petre
Vi se pot intampla mai multe lucruri, insa principalul ar fi o pedeapsa cuprinsa intre 1 si 5 ani, plus anularea permisului dvs. de conducere . In functie de existenta unei antecedente penale, a unei atitudini corespunzatoare in fata organelor de ancheta, a regretarii faptei, a repararii eventualelor pagube, ati putea obtine un minim de pedeapsa. Succes.
Veti fi cercetat si trimis in judecata pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui autoturism pe drumurile publice sub influienta bauturilor alcoolice. Pedeapsa pevazuta de lege este de la 1 an la 5 ani.
De regula, daca nu aveti antecedente penale, veti primi o pedeapsa de cateva luni cu suspendare. Deasemenea vi se anuleaza permisul de conducere si veti putea da examen din nou dupa 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii.
Anajati-va un avocat.
nu am antecedente penale adik dosare ,amenzi penale sunt un baiat de 21 de ani ,voi lua numai cu suspendare sau voi fi condamnat ? va rog frumos sa ma ajutati multumesc anticipat
Pedeapsa pentru o astfel de infractiune este de obicei fie una cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei, fie una cu suspendarea executarii sub supraveghere.Avand in vedere ca sunteti la prima incalcare a legii penale, pot fi retinute in favoarea dvs. circumstantele atenuante prev de art 74-76 c.p si coborata pedeapsa sub minimul special prevazut de lege , adica sub un an.
Angajati avocat pentru a va consilia si a va administra probe in circumstantiere care sa va ajute la obtinerea unei pedepese sub minimul special prevazut de lege.
Oricum trebui sa stiti ca veti avea cazier o buna bucata de vreme -de exemplu daca veti primi o pedeapsa de un an cu suspendare cond. a executarii pedepsei, veti avea cazier 3 ani.( 1 an plus un interval de 2 ani- conf. art.82 cp.), iar in cazul savarsirii in acest interval a unei noi infractiunii instanta va revoca suspendarea conditionata si va dipune executarea in intregime a pedepsei( in regim de penitenciar) care nu se contopeste cu pedeapsa pentru noua infractiune.;)
Ultima modificare: Duminică, 13 Iunie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Prins cu alcoolemie de 0,84 in aer respirat crisu_10 crisu_10 Salut.Am fost prins cu o alcoolemie de 0,84 si nu stiu care ar putea fi consecintele.Este prima abatere,nu mai am nici o alta pata la cazier.Ma poate ajuta ... (vezi toată discuția)
Ce cosencinte pot trage - alcool la volan cucoanes cucoanes [quot][/quot]am fost depistat de un echipaj de politie joi la ora 24 in urmare eram la volanul unui autoturism ce cosencinte pot trace daca am fost testat cu ... (vezi toată discuția)