Buna ziua,problema mea suna astfel:
Am formulat catre Judecatorie,o cerere privind obligarea societatii(la care am fost angajata),la plata ultimului salariu si o precizare la actiune ,privind obligarea aceleasi societati la plata unui(cel putin) salar compensatoriu.
La termenul fixat,societatea a formulat o EXCEPTIE DE NECONSTITUTIONALITATE ,in baza art.161 din Legea 53/24 ian.2003-Codul Muncii,cu modoficarile ulterioare ,in care vorbesc despre:
-solutionarea cu prioritate si separata a exceptiei-art.29 -alin.1;4;6
-admisibilitatea exceptiei
-motivele exceptiei-art.29,alin.4 si 5 L.47/92.
Intrebarea mea este urmatoarea:
Cum se poate ca eu sa cer sa mi se acorde drepturile salariale si societatea care are aceasta obligatie,sa invoce ca fiind neconstitutional ceea ce cer eu?Am o infatisare in cateva zile si va rog sa ma ajutati,pentru ca vreau sa ma apar si sa-mi cer corect drepturile salariale.
Va multumesc anticipat pentru timpul acordat.
O zi frumoasa.
Fiecare parte, in speta parata, poate invoca aparari si exceptii chiar daca sunt nefondate. Interesul paratei este de tergiversare a solutionarii cauzei pentru a va achita aceste drepturi cat mai tarziu sau niciodata. De aceea, are dreptul sa invoce ce exceptii doreste. Prin invocarea unei exceptii de neconstitutionalitate, tinde la suspendarea cauzei si trimiterea dosarului la Curtea Constitutionala pentru solutionarea exceptiei invocate, lucru care poate dura si un an. Aceasta perioada ii este favorabila debitoarei. ;)
-ati introdus gresit cererea , nu trebuia la judecatorie ci la tribunal introdusa;
-trebuie sa va faceti apararea pt exceptii, solicitand instantei sa le respinga
Instanta va invoca din oficiu necompetenta materiala si va trimite cauza in vederea solutionarii la Tribunal. Apoi, aceasta instanta va pune in discutia partilor, exceptia invocata de catre parat prin intampinare in fata Judecatoriei. ;)
Buna ziua
anstr
Cum se poate ataca o ordonanta de urgenta de catre o institutie publica.Este vorba de catre OUG 105/2009 pe care o consideram neconstitutionala.In afara de ... (vezi toată discuția)