avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie proprietari

buna ziua
locuiesc intr-un bloc nou construit de un an si pana acum toate cheltuielile blocului au fost platite la comun de cei 40 proprietari.
Persoana care a incasat banii nu ne-a eliberat chitanta,insa am considerat cu totii ca este de buna credinta.
A fost infiintata asociatie de proprietari de catre persoana mai sus mentionata,iar acum nu doreste sa ne predea situatia financiara si nici documentele care atesta infiintarea asociatiei.
Va rog sa ne ajutati cu un sfat:ce putem face mai departe, daca exista o posibilitate legala sa ne intelegem,ce sanse avem in cazul in care va exista un proces.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 07:46, 23 Iunie 2010
Mdah... daca in ciuda tuturor stirilor din presa, cu administratori care dispar cu banii continuati sa nu solicitati chitante e grav.
In fine... mortu de la groapa nu se mai intoarce.
Acea persoana era adminsitrator sau era asa... o persdoana desemnata?
Mai intai verificati daca din ceea ce a incasat de la dumneavoastra a platit ceva la furnizori. La gaze sigur a platit ca acolo dupa 46 de zile iti inchid conducta. Verificati radet, enel, apa nova.
Pentru a putea intra uin posesia actelor prin care ati devenit asociatie de proprietari cereti ajutorul primariei sa vedeti daca intr-adevar asa este.
De ce va spun, pentru ca blocul pe care il administrez a avut un administrator inainte care a luat bani pentru transformarea asociatiei de proprietari in urma cu vreo 4 ani dar nu a inregistrat nimic.
Faceti o sesizare la politie si la serviciul de asistenta si indrumare a asociatiilor de proprietari din cadrul primariei de care apartineti.
Dacă s-a inființat asociație de proprietari are CIF(cod de identificare fiscala)
ce este reprezentat de un numar.
Asociația trebuie să aibă o ștampila și un cont la o bancă.
Toate acestea sunt identificate,fie pe ștampila sau pe chitanțe.(cu regim special)
Mariana, ce vrei sa zici, dar mai concret... Eu cunosc un caz in care as. loc. s-a transformat in as. prop. - cu tot "tacamul", inca din 2003 si a functionat bine merci pana in 2009 in vecea formula de as. locatari. In iunie 2009 a inceput activitatea pe "macazul" urmator, este as. prop. s.a.m.d... Apropo's, notiunea de chitante cu regim special a disparut de multisor!
Eu așa știu că se numesc tipăriturile ce au serie și număr inregistrat .
Dacă se numesc altfel vă mulțumesc anticipat pentru informație.In asociație
noi folosim astfel de chitanțiere.(nu sunt numerotate de noi)
Da se numesc chitanțe personalizate.Corect?

Alte discuții în legătură

Asociatie civila de proprietari taie taie Buna ziua, Asociatia civila de proprietari are atribuit un cod fiscal? Pe chitanta de intretinere este trecut CIF -UL si am verificat la mfinante.ro acest ... (vezi toată discuția)
Situatie incasari cote intretinere akadea akadea va prezint o situatie pe care o intalnesc si sunt in cautarea unor opinii despre cum ar trebui procedat. in urma demiterii administratorului asociatiei, se ... (vezi toată discuția)
Asociatie locatari foloseste stampila de asociatie-fantoma de proprietari ContSters283070 ContSters283070 Buna seara. Am cateva probleme referitoare la asociatia de locatari din blocul in care domiciliez. 1. Cu mai multi ani in urma s-a constituit asociatia de ... (vezi toată discuția)