avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ajutati-ma!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ajutati-ma!

Am o fetita in varsta de 6 ani. Pana la varsta de 5 ani a fost crescuta de mine impreuna cu mama mea la domiciliul meu. Anul trecut concubina a luat fetita si de atunci incerc sa-mi vizitez copilul. Pe scurt fetita poarta numele meu, doamna a deschis un proces de incredintare, mie prin ordonanta presedentiala mi s-a stabilit un program de vizita, in prima si a treia sapt.din luna, de vineri ora 18,00, pana duminica ora 18,00. De aceasta hotarare nu m-am putut bucura intrucat doamna s-a opus de la inceput, cand m-am prezentat sa iau fetita a amenintat-o in prezenta mea ca "fii atenta te baga in masina si n-o sa te mai aduca", fetita s-a speriat, a inceput sa planga si nu a mai dorit sa mearga. Am apela la un executor judecatoresc, a intocmit procesul verbal, a semna ca este de acord sa-mi permita sa-mi exercit drepturile castigate in instanta, insa circul a continuat. Am facut si plangere penala la procuratura, nefinalizata pana in prezent. Am cerut sprijinul Protectiei Copilului sa consilieze copilul cu un psiholog, in prezenta mea si a mamei. Acum, pentru faptul ca am mers singur de fiecare data, am fost reclamat la politie, la psiholog chiar si la locul de munca, ca am brutalizat-o atat pe ea, cat si pe copil. Copilul chiar sustine ca a vazut cum i-am lovit mama si ca ea nu-si cunoaste bunica paterna, fiind crescuta pana la varsta aceasta de bunica materna. Sunt constient ca sentimentele fetitei vizavi de persoana mea s-au racit, dar am fost impiedicat de fiecare data sa o vad, am trimis scrisori, bani, hainute, dulciuri, nu mi se permite nici macar sa vorbesc cu ea la telefon si consider ca mama ei i-a "spalat" creierul si insista ca fetita sa nu ramana nici macar o singura clipa singura cu mine, sau cu bunicii. Va rog spuneti-mi cum sa mai procedez, vreau sa ma bucur de anii copilariei ei, pot sa-i ofer un mediu mult mai placut fetitei, decat acela pe care il ofera mama, procesul de incredintare cred ca va mai dura un an deoarece eu doresc sa-mi iau fetita si nu ma las usor. Va rog sfatuiti-ma la cine sa mai apelez. Sunt sigur ca la procuratura se va stinge ancheta, intrucat ea sustine ca fetita nu vrea sa mearga, este si normal dupa ce a speriat-o. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: relu30 , utilizator 12:09, 30 Iunie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pt raspuns, am facut si acest lucru...........
Motiveaza ca ea doreste sa-mi lase copilul, fetita nu vrea sa mearga cu mine si este si de inteles, relatiile s-au racit si a si speriat-o la inceput ca o iau si nu o mai aduc. Este totusi un copil, nu-l pot baga cu forta in masina. A purtat copilul peste tot, politie, procuratura, de fiecare data o intreaba pe fiica mea: "nu-i asa ca nu vrei sa mergi cu tata? iar fiica mea raspunde NU! Chiar nu stiu ce cale sa mai urmez. Multumesc oricum!
Revin si va rog sfatuiti-ma cum sa mai procedez, parchetul a hotarat neinceperea urmarii penale intrucat minora nu doreste sa mearga si acest lucru nu constituie infractiune. Avocata mea spune ca nu stie cum sa mai procedeze. Nu a fost nimeni in situatia mea sa-mi sugereze o idee, nu stiu unde m-as mai putea adresa...... Mii de multumiri!
in mod firesc la o asemenea varsta nu conteaza ce doreste sau spune copilul, intrucat el urmeaza a fi audiat de catre o instanta in cazul incredintarii abia la varsta de 10 ani, insa evident ca influenteaza mult faptul ca mama sustine acest punct de vedere.
insistati in solutionarea plangerii penale intrucat prin aceasta aveti posibilitatea sa o denigrati pe mama fiicei dvs., fapt care este influentabil in dosarul de incredintare.
deasemenea este de retinut faptul ca in conformitate cu prevederile in vigoare si prevederile CEDO aveti drepturi egale asupra copilului si dvs si mama fetitei , iar aceste drepturi nu va pot fi incalcate sub nici o forma in situatia in care ati fost ,asa cum descrieti un tata exemplar si v-ati ocupat de cresterea fiicei dvs., si mai mult fiica dvs are dreptul legal la a avea legaturi personale cu parintele caruia nu i-a fost incredintat si cu familia acestuia.Deci ,prin interzicerea la vizite vi se incalca nu numai drepturile dvs dar si drepturile minorei care sunt poate mult mai importante in momentul de fata.
sper sa va fie de folos, macar in plangerea penala, care trebuie atacata neaparat daca nu va convine solutia.merita sa luptati ptr copilul dvs.

Alte discuții în legătură

Custodia unui copil minor... ella_80 ella_80 Cum pot proceda pentru a obtine custodia fiicei mele in varsta de 5 ani? De 4 ani fata locuieste cu bunica din partea tatalui acesta nefiind tatal ei ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara minor fara procura ancaalbu2002 ancaalbu2002 Buna ziua, am si eu o intrebare legata de o situatie cu minori. Parintii au divortat in 2011. Divortul a fost de comun accord in sala de consiliu cu un ... (vezi toată discuția)
Raspuns urgent, va rog alyna25 alyna25 Buna seara, Ma numesc Aly, si sunt in proces de divort cu sotul meu si nu ne intelegem asupra dreptului de vizitare al fetitei noastre de doar 1 an. Nu ... (vezi toată discuția)