avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenirea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenirea

parinti traiesc dar suntem trei frati ce trebuie facut pentru a da mostenirea unuia singur
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 13:40, 23 Iunie 2010
Nu este cazul de mostenire, deoarece succesiunea se deschide dupa decesul parintilor. In schimb parintii pot instraina bunurile catre unul dintre frati prin vanzare sau donatie. Eu personal nu recomand donatia.
Daca traiesc ambii parinti, apreciez eu ca... va cam grabiti.:(

Se pot schimba si dispozitiile legale intre timp, astfel incat ceea ce veti afla astazi nu va mai fi valabil, tot asteptand parintii sa moara, caci altminteri, nu putem vorbi de nici o mostenire.:((
In mare, pentru ca mostenirea sa revina unuia singur, ceilalti doi trebuie sa renunte, de buna-voie, la partile care li se cuvin. Asta se face in fata notarului care va emite certificatul de mostenitor.
Donatia poate fi revocata dupa deschiderea succesiunii pt intregirea rezervei succesorale iar in momentul de fata nu se poate renunta la o mostenire nedeschisa-ar constitui un pact asupra unei mosteniri viitoare sanctionate de lege cu nulitatea absoluta.
nu putem vorbi de o succesiune in acest caz.
parintii pot instraina unuia dintre copii imobilul, pp ca despre asta este vorba.
nu e graba dar parintii vor sa lase unuia singur, celor cu care sta in casa, ceilalti au casele lor, dar..... .care e cea mai simpla si ieftina optiune?

Alte discuții în legătură

Declaratie de renuntare la drept GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, Ma intereseaza daca fratele meu poate da vreo declaratie la notar sau avocat in care sa renunte la averea din partea parintilor ce ii va reveni ... (vezi toată discuția)
Declaratie de renuntare la drept GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, vreau sa-l despagubesc pe fratele meu pentru casa care ne va ramane noua dupa moartea parintilor. Ce fel de acte trebuie sa facem? O sa-i dau o ... (vezi toată discuția)
Important..pentru mine cel putin. Abby_Aimee Abby_Aimee Buna ziua. Detin jumatate dintr-un apartament dupa ce s-a facut succesiunea dupa mama iar tatal meu detine cealalta jumatate. Tatal doreste sa imi cedeze ... (vezi toată discuția)