avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... consecinte accident pe trecerea de pietoni cu victima
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

consecinte accident pe trecerea de pietoni cu victima

Buna ziua,as dori si eu sa primesc niste lamuriri in legatura cu urmatoarea situatie:la data de 26.04.2010 sotul meu a fost implicat intr-un eveniment rutier soldat cu vatamarea corporala a unei persoane,astfel:in timp ce ne deplasam spre casa,in dreptul unei treceri nesemaforizata,a oprit pentru a acorda prioritate pietonilor,dupa care am dat sa plecam,moment in care din partea dreapta a aparut o doamna mai in varsta ,care a venit de pe carosabil,ea mergand paralel cu masina.sotul meu a oprit imediat,de fapt nici nu apucasem sa plecam insa din cauza balansului masinii doamna respectiva care alerga pentru a prinde un tramvai a fost impinsa de autoturism s-a dezechilibrat si a cazut,in urma acestui fapt si-a fracturat mana.La spital i-au pus mana in ghips si apoi a obtinut 45 zile de ingrijiri medicale.Am incercat sa ne intelegem cu dansa sa nu depuna plangere insa a aparut familia dansei care se pare ca vor destul de multe de la noi lucru pentru care ne-au amenintat ca au sa ii rupa mana din nou pentru a obtine peste 60 zile de ingrijiri medicale dorind ca noi sa fim apoi incadrati la vatamare corporala grava si sa hotarasca instanta.As dori sa stiu in ce masura acest lucru este posibil si ce il asteapta pe sotul meu....De asemenea as dori sa stiu cum sa procedam in acest caz caci cu familia respectiva nu putem sa ne intelegem desi tot timpul ne-au spus sa stam linistiti ca i nu vor prea mult de la noi.....cred ca erau doar vorbe asta deoarece eu sunt insarcinata in 8 luni si cred ca incercau oarecum sa ma linisteasca ca apoi sa ne loveasca direct......va multumesc si astept raspunsurile sau sfaturile dumneavoastra.....mentionez de asemenea ca am un martor care poate confirma tot ceea ce am descris mai sus.....va multumesc
- cu o mana fracturata nu se pot obtine peste 60 de zile de ingrijiri medicale
- in cazul cel mai grav se poate dispune o condamnare art. 181 ori 182 intre 6 luni si 7 ani .
- in CAZUL dumneavoastra, s-ar impune neinceperea urmaririi penale, art. 10 lit. d C.pen, pentru inexistenta elementului subiectiv INTENTIA, caz in care vi se va suspenda permisul pe o perioada de 90 de zile
- in cazul in care se incepe urmarirea penala, banuiesc ca intr-un final veti fi obligat la plata unei amenzi penale, si pe latura civila la daune morale/materiale...
Ultima modificare: Joi, 24 Iunie 2010
ContSters112731, utilizator
In general pentru fractura unui os al membrului superior nu se acorda peste 60 de zile de ingrijiri medicale la medicina legala. Este insa important de stiut care os a fost fracturat (al bratului, antebratului etc.,), tipul fracturii (liniara simpla, cominutiva adica cu fragmente osoase, daca e cu deplsarea fragmentelor sau nu etc.), daca s-a efectuat interventie chirurgicala sau doar imobilizare simpla in gips. Evolutia fracturii depinde de mai multi factori, pe parcursul vindecarii se poate complica, iar la persoanele in varsta se vindeca mai greu, sau pot aparea complicatii. In aceste situatii numarul de zile de ingrijiri medicale poate sa treaca de 60, asa ca atentie, pentru ca se poate prezenta la IML cu acte medicale justificative si se vor prelungi zilele de ingrijiri medicale. Va recomand sa tTineti legatura cu victima si urmariti ce tratamente si ce investigatii face ca sa nu aveti surprize. Multa bafta!
pai am tot incercat sa tinem legatura dar nu se prea poate.....si nici informatii prea multe nu ne da despre situatia dansei......precizez ca a avut o fractura la antebrat......nu a necesitat interventie chirurgicala,daor a avut mana in ghips.....si a obtinut deja 45 zile de ingrijiri,mai stiu doar ca ne-a tot amenintat ca isi va lua mai multe pe motiv ca nu s-a vindecat bine,ceea ce noi credem ca nu este adevarat.Este deustul de ciudata situatia dar noi credem ca vor sa ne sperie si sa profite de noi pentru ca au vazut ca suntem tineri si nici nu prea stim ce sa facem in astfel de situatii.Au cerut initial o suma de bani pe care am fost dispusi sa o platim apoi s-au razgandit....probabil vor mai mult....nu prea stim ce sa facem caci mai toata familia dansei a sarit pe noi.....toti vor cate ceva....tocmai de aceea as dori sa stiu care sunt cele mai grave consecinte la care ne putem astepta.Mie mi s-au parut niste profitori si am aflat de la cineva ca e posibil sa se ocupe cu asa ceva deoarece persoana respectiva este aproape sigura ca a mai vazut-o pe batrana respectiva incercand de mai multe ori sa provoace astfel de accidente.
Singura solutie daca nu exista posibilitati de impacare,este ca problemele sa se rezolve in urma cercetarilor penale care vor fi efectuate,situatie in care partea civila ,daca ar urma un proces,va fi dezdaunata in masura dovezilor facute.
din pacate sunt si astfel de oameni care caut nod in papura, banuiesc ca va este clar ca vor doar bani de la bvs.
mai bine cautati un av care sa se ocupe de dosar mai departe si daca sutn de rea intentie nu vor avea dovezi. degeaba ii rupe mana iar ca nu va fi aceasi fractrura

Alte discuții în legătură

Accident-vatamare corporala ely86 ely86 In urma cu o saptamana am provocat un accident de circulatie in urma caruia victima a suferit o fractura de femur stang si fractura incheietura mana ... (vezi toată discuția)
Accident rutier llumi llumi Buna ziua! In data de 01.09.2010...tatal meu a avut un grav accident rutier...l-a lovit un autoturism pe trecerea de pietoni...in urma accidentului tatal meu ... (vezi toată discuția)
Externare ortopedie aurelia56 aurelia56 sotul meu pe data de 10 aprilie ac., a fost accidentat grav si internat cu diagnosticul de politraumatism: femur stang fractura cu deplasare, antebrat stang ... (vezi toată discuția)