avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inregistrare contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inregistrare contract de munca

Care este termenul de inregistrare a unui contract individual de munca la ITM ? Toate unitatile sunt obligate sa inregistreze aceste contracte la ITM ?
Cel mai recent răspuns: FLORIN VASILIU , Consultant resurse umane 13:03, 27 Iunie 2010
Trebuie sa mergeti la ITM cu CIM respectiv cu minim o zi inainte de a incepe colaborarea cu angajatul, trebuie trecut in Revisal, trebuie inregistrat CIM altfel puteti fi sanctionat in caz de control pentru munca fara forme legale.
Contractele individuale de munca incheiate intre angajatori si salariati vor fi inregistrare la ITM in termen de 20 zile calendaristice de la data incheierii lor, conform art.1 din legea 130/1999, republicata.

Actele privind modificarile intervenite si incetarea contractelor individuale de munca se vor depune la ITM, potrivit art.2 alin.2 din legea 130/1999, republicata, in termen de 5 zile de la perfectarea acestora.

Insa, angajatorii sunt obligati sa inregistreze in registrul general de evidenta a salariatilor (REVISAL) si sa transmita registrul in forma electronica la ITM cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatii in cauza.

La incetarea activitatii, REVISAL se va completa si transmite la ITM, cel tarziu la data incetarii contractului de munca a salariatului in cauza.

Alte modificarile intervenite pe parcursul executarii contractelor individuale de munca se completeaza in REVISAL si se transmit ITM in termen de 5 zile de la data la care au intervenit aceste modificari.

Neinregistrarea contractelor individuale de munca in REVISAL anterior inceperii activitatii, se sanctioneaza cu amenda de 1.500 lei pentru fiecare contract individual de munca neinregistrat, fara ca valoare cumulata a amenzii, determinata de numarul efectiv de astfel de contracte, sa depaseasca cuantumul de 20.000 lei.

Consultati Hotararea Guvernului nr.161/2006 (actualizata pana la 20.01.2010) si Legea nr.130/1999-republicata
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Iunie 2010
Elena Savciuc, Consultant resurse umane
tromar a scris:

Care este termenul de inregistrare a unui contract individual de munca la ITM ? Toate unitatile sunt obligate sa inregistreze aceste contracte la ITM ?


1. Sunt obligati sa inregistreze la ITM contractele individuale de munca urmatorii angajatori :
a) persoanele fizice autorizate potrivit legii sa desfăşoare o activitate independenta; persoanele fizice care utilizează personal casnic sau alte persoane fizice pentru efectuarea unor servicii sau lucrări;
b) societăţile comerciale cu capital integral privat;
c) asociaţiile cooperatiste;
d) asociaţiile familiale;
e) asociaţiile, fundaţiile, organizaţiile sindicale şi patronale;
f) orice alte organizaţii care sunt constituite şi funcţionează potrivit legislaţiei romane.

Institutiile si autoritatile publice nu inregistreaza la ITM c.i.m. incheiate...acestea sunt obligate doar sa transmita datele prin REVISAL.

2. Contractele individuale de munca încheiate vor fi înregistrate, în termen de 20 de zile de la data încheierii lor, la inspectoratele teritoriale de munca - art.1 din Legea nr.130/1999.
Articol din ianuarie 2010

Angajatorii care nu trimit contractele de munca la ITM cel târziu în ziua anterioara începerii activitatii unui lucrator risca amenzi de 1.500 de lei pentru fiecare contract neînregistrat, iar pentru declararea unor date eronate pot primi amenzi de pâna la 5.000 de lei, a decis Guvernul.

Prevederile sunt cuprinse într-o Hotarâre elaborata de Ministerul Muncii care a fost aprobata vineri de Executiv, au declarat pentru NewsIn reprezentanti ai Ministerului Muncii.

Actul normativ prevede ca angajatorii sunt obligati sa înregistreze în Registrul general de evidenta a salariatilor elementele de identificare a tuturor salariatilor – nume, prenume, CNP, data angajarii, functia si tipul contractului – cel târziu în ziua anterioara începerii activitatii de catre salariat. În acelasi Registru trebuie înregistrate data si motivul încetarii contractului individual de munca.

Registrul trebuie transmis la inspectoratul teritorial de munca cel târziu în ziua lucratoare anterioara începerii activitatii de catre primul salariat si, ulterior, de catre fiecare nou salariat.

Sursa: Cotidianul
[ link extern ] /

Ultima modificare: Duminică, 27 Iunie 2010
FLORIN VASILIU, Consultant resurse umane
Nu cred ca trebuie confundata transmiterea datelor prin REVISAL , cu inregistrarea c.i.m. la ITM ....
Prima este reglementata printr-o hotarare de guvern (Hg nr.161/2006), iar a doua printr-o lege (Legea nr.130/1999) ... din cate cunosc, nicio HG nu poate modifica o Lege :)

Alte discuții în legătură

Contract de munca roxii roxii am si eu o intrebare.contractul de munca se inregistreaza la itm in termen de 15 zile de la incheiere sau in aceiasi zi?multumesc (vezi toată discuția)
Inregistrare contract munca anastancu anastancu Buna ziua! Acum ceva timp s-a stabilit inregistrarea contractelor individuale de munca cu 1 zi inainte de inceperea efectiva a lucrului. Imi puteti spune ... (vezi toată discuția)
Am vreo sansa sa imi recuperez banii? alexandru.grigorescu alexandru.grigorescu Pe data de 15.06 m-am angajat la o firma. Am lucrat fix 3 saptamani de la acea data. Am plecat de la ei pentru ca a trebuit sa fac lucruri de care nu m-i s-a ... (vezi toată discuția)