avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Pot infiinta un PFA daca in trecut am avut AF si de ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Pot infiinta un PFA daca in trecut am avut AF si de cca 3 ani nu am platit nici pana acum impozitul de 6 milioane lei-cat era atunci?

Buna ziua...va rog sa ma ajutati si pe mine.Momentan sunt angajata cu carte de munca;acum vreo 4-5 ani am avut deschisa o asociatie familiala,o mica taraba cu haine.Afunctionat o jumatate de an, dupa care n-am mai platit impozitul care era atunci in valoare de 6 milioane lei, dar nici nu am suspendat activitatea firmei legal...Acum vreau sa urmez un curs de calificare ca inspector resurse umane, pentru a-mi putea face un PFA.Credeti ca ma va impiedica acest lucru din trecut?Sau se poate transforma AF in PFA?Ajutati-ma va rog...Am de crescut un copil si nu mai stiu ce solutie sa gasesc pentru a avea un venit mai bun.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: leo2000ro , utilizator 19:56, 26 Iunie 2010
AF nu se mai poate transforma pentru ca a fost radiata de Registrul Comertului. Nu au transmis o notificare in acest sens?. Nu ati depus anual Declaratia 200 privind veniturile realizate?
S-a procedat la radiere pentru ca nu ati optat, in termen de 2 ani, pentru desfăşurarea activităţii în una dintre formele ( individual şi independent, ca persoana fizica autorizata; ca întreprinzător titular ai unei întreprinderi individuale; ca membri ai unei întreprinderi familiale) prevăzute de OUG nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale.
OUG nr 44/2008, art 39 prevede: (1) ,,Procedurile desfăşurate potrivit Legii nr. 300/2004, cu modificările şi completările ulterioare, se vor finaliza potrivit prevederilor legii aplicabile la data iniţierii acestora.
(2) Persoanele fizice şi asociaţiile familiale autorizate şi înregistrate în registrul comerţului în temeiul unor acte normative anterioare prezentei ordonanţe de urgenţă pot funcţiona în baza certificatului de înregistrare, emis de oficiul registrului comerţului de pe lângă tribunal, o perioadă de 2 ani de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă.
(3) Până la împlinirea termenului de 2 ani, persoanele prevăzute la alin. (2) vor opta pentru desfăşurarea activităţii în una dintre formele prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă. Dispoziţiile cap. II se aplică în mod corespunzător.
(4) Persoanele prevăzute la alin. (2) care nu şi-au exercitat dreptul de opţiune îşi încetează activitatea şi vor fi radiate din registrul comerţului, din oficiu, fără nicio altă formalitate.
(5) Rezoluţia prin care directorul oficiului registrului comerţului de pe lângă tribunal dispune radierea se publică pe pagina de internet a Oficiului Naţional al Registrului Comerţului şi se afişează, sub formă tabelară, la sediul oficiului registrului comerţului unde s-a dispus radierea. Împotriva rezoluţiei se poate formula plângere, în condiţiile art. 12, care se aplică în mod corespunzător,,.
Daca sunt debite neachiatate, fiscul, inlauntrul termenului de prescriptie urmareste incasarea sumelor datorate.
Mentionez ca nu am depus Declaratia 200 si nici nu am primit vreo instiintare de radiere; nici macar nu mai stiu cat am de plata. :sory:
Am verificat acum; este radiata.Multumesc.Acum trebuie doar sa aflu ce datorie am catre stat la ora actuala si sa o achit vechea ...apoi pot infiinta PFA linistita?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere asociatie familiala GruholNelu GruholNelu am venit in tara si mi am vazut AF radiat ce ar trebui sa fac?mentionez ca nu am primit la sediul social nici o somatie privind aceasta modificare va multumesc ... (vezi toată discuția)
Autorizatie pf ritabutnar ritabutnar BUNA ZIUA , ESTE ADEVARAT CA PF TREBUIE SA FACA DIN NOU TOATA DOCUMENTATIA PENTRU A FII IN LEGALITATE , PENTRU A PUTEA AVEA CALITATE DE ANGAJATOR :stunned: (vezi toată discuția)
Asociatie familiala - pana la ce data a fost valabila forma de organizare? Viviana Savulescu Viviana Savulescu stie cineva pana la ce data au fost valabile vechile asociatii familiale? intocmite cf. L.300/2004? (vezi toată discuția)