avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Sa facem ceva! Participa si tu! - continuarea ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Sa facem ceva! Participa si tu! - continuarea discutiilor in urma articolului de sambata al d-nului Alin Popescu

Sper ca aici e zona potrivita pentru acest topic ce a luat nastere datorita articolului de sambata a d-nului Alin ce a dus la 134 comentarii ( fie simple opinii pt a pierde timpul, fie constructive. )
Eu sper sa fi fost constructive.

D-nul ghcar a propus sa cautam alt subiect. ce ziceti de modificarea Codului Muncii, in sensul flexibilizarii raporturilor de munca ?

Eu, unul, sunt de acord. Sa incepem cu ceva pentru a vedea daca suntem si noi, intr-adevar, in stare sa facem ceva. Sau poate doar sa comentam si injuram cum facem de atatia ani, dar fara a avea ambitia si vointa sa ne unim pt a ne opune atunci cand e dreptul nostru?

Poate propune chiar d-nul ghcar articolul respectiv pt care avem drepturile sa schimbam ceva daca strangem semnaturile necesare.

Asa cum ne-a aratat in articol d-nul Alin cum putem demite un primar, poate ne aratati si cum putem face sau ce trebuie facut pt a face o schimbare intr-un anume domeniu, activitate. Fara sa mai discutam la nesfarsit. Ci doar noi ca "masa" sa executam. E testul nostru sa vedem, suntem uniti si noi sau doar ei, cei care ne joaca pe degete si dau ordonante si legi dupa cum le convine lor?

Hai sa incercam fara rautate intre noi si fara discutii interminabile.
Daca sunt persoane care cred ca noi ca masa nu putem schimba nimic in tara asta, nu fac decat sa se insele si astfel nici ca vom rezolva vreodata ceva sau schimba ceva in tara asta, fie un lucru foarte marunt.
Trebuie doar sa credem in noi si ca vom reusi, iar rezultatele nu vor intarzia. Si intr-o zi, poate vor face si cei de sus o sedinta in care vor spune: bai, observ ca s-au unit acestia si vin cu semnaturi si se opun deciziilor noastre. Nu mai merge.
Sunt platiti din banii nostri si scopul lor e sa munceasca pt popor, nu sa-l fure.

Ghcar , ai cuvantul :)
Hai sa vedem ce putem schimba.

O zi buna.
Marian








Cel mai recent răspuns: ghcar , utilizator 17:18, 28 Iulie 2010
Va propun deocamdata art. 111 (1): "Durata maximă legală a timpului de muncă nu poate depăşi 48 de ore pe săptămână, inclusiv orele suplimentare."
In acelasi timp, este legal ca o persoana sa lucreze la mai multi angajatori ( cu contract individual de munca, evident), acumuland astfel timp de munca peste limita amintita.
De ce atunci, un salariat la un singur angajator, sa nu aiba acelasi drept ? Celor care vor raspunde ca astfel este protejat salariatul, sa se mai gandeasca.
Nu contest absolut deloc buna intentie a multor oameni de a face ceva. Problema este ca nu stiu cum sa faca ca sa faca.
Dupa parerea mea primul pas este de a stabili procedura ca un proiect sa ajunga sa determine o schimbare pe care o doriti. Cum s-ar zice trebuie organizat modul de a face ceva-ul.

Foarte multi oameni au foarte multe idei, dar o proportie covarsitoare din acestea se pot dovedi inutile, la o analiza mai atenta, sau greu de pus in practica. Deci dupa ce s-a pus la punct modul de a ajunge sa se faca ceva, urmeaza dezbaterea subiectului.

Apoi punerea in forma finala si actionarea conform procedurii creata inial.

Va spun toate acestea intrucat noi am avut aici, pe forum, o asemenea initiativa, dar ne-a lipsit sau mai bine zis nu am dat suficienta atentie tocmai modului cum ajunge proiectul nostru sa fie transpus in practica, adica punctului de pornire de care va spuneam la inceput. Am esuat. Deocamdata. Tragem aer in piept si ne avantam din nou!

Da, oamenii pot face multe, pot schimba multe, dar cu conditia sa se organizeze nemteste si sa fie democrati ca americanii.

Va doresc succes! :)

PS Mai trebuie ceva! Perseverenta diabolica impotriva lehamitei, delasarii, lipsei de interes, cu riscul de a deveni penibili, ridicoli. Don Quijote exista si azi, dar il mai ajuta si tehnica, asa ca sanse de a-si implini visul (proiectul) exista mai mult decat in vremea nou-nascutului personaj. :)
Da, asa este. Avem nevoie de organizare foarte bine pusa la punct a modului de a face cat si a noastra.

As spune ca primul pas ar fi intai sa vedem cate persoane ni se alatura. ( au fost cel putin 100 persoane care au comentat la articolul d-nului Alin si uitati cate suntem pe acest topic. Doar 3. Concluzia? Multora le place doar sa comenteze si sa ne povesteasca povesti nemuritoare ) Asta pentru a avea ce organiza.

Dupa aceea, fiind un nr de xxx persoane trecem la dezbaterea subiectului si a alege proiectul. Nu e neaparat batut in cuie ce a ales d-nul ghcar , putem alege o alta idee, un alt proiect care sa fie interesant pentru o scara mai larga daca de asta va fi nevoie pentru a ni se alatura cat mai multe persoane.

Acum, cand comunicarea este mai usoara prin intermediul internetului ne putem mobiliza mai bine si comunica mai rapid. Trebuie doar sa vrem.

Vedeti, aveti experienta :), ati mai incercat. Haideti sa o facem din nou.

Cu totii ne dorim schimbari, dar putini muncesc pt aceasta. De ce?

Haideti sa vedem intai cine si cati ni se alatura. Acesta e primul pas si prima conditie. Doar asa avem ce organiza si nu in ultimul rand mai multe idei, solutii si capu'soare puse la contributie.
"Cand sunt multi, puterea creste."

Cine vrea schimbare? Doar eu? Doar ghcar? Doar elga?
Unde s-au ascuns ceilalti? Sunt zeci, sute care o vor... haideti, un pas in fata cu mult curaj.
Sau multi viteji s-arata dupa?

O zi frumoasa.

Sper ca diseara cand voi intra pe forum sa vedem cat mai multe persoane cu mesajul : haideti, si eu ma alatur.

Si vom mai avea un avantaj. Acele persoane care au luat tot aici, pe avocatnet, initiative... ne vor sprijini si arata unde sa nu gresim de aceasta data. :)
Au experienta.




Ultima modificare: Marți, 29 Iunie 2010
pitbully, utilizator
Vedeti? Si Dv. v-ati repezit pe rating! Pai nu asa!.

Porniti de la ideea ca veti fi 3 oameni in discutie si dezbateti o problema ....ca vreti sa schimbati X cutare stare de lucruri din locul Y. Presupuneti ca aveti si solutia deja analizata cu specialistii, dezbatuta din mai multe unghiuri si....? Ce faceti cu proiectul? Cum il puneti in practica? Deci la asta trebuie sa va ganditi intai de toate. Asta inseamna organizare.
Cum se zice pe romaneste si iata si unul din intelesurile zicalei "a sta stramb si a judeca drept", luati-o invers, de la sfarsit catre inceput. Ce faceti cu un proiect, cum il duceti unde trebuie sa-l duceti, cine se ocupa de transmiterea lui, cine-l urmareste de-a lungul caii pe care o parcurge pana la finalizare.

Lucrurile astfel puse la punct, organizarea in linii mari trasata, incepeti cu publicitatea temei si....lumea interesata isi va spune parerea. Cateva idei, le adunati, le structurati, le asezati in pagina, le aratati unor profesionisti......le analizati impreuna cu ei...... s.a.m.d.
Adica, vreau sa spun ca a face ceva presupune forum de idei si comentarii numai in faza de strangere a ideilor, in rest....... e ceva mai mult, mai multa sau mai putina munca, dar musai intr-un mediu organizat.

Daca vreti sa ramaneti la ideea de dezbatere, atunci nu se mai cheama ca vreti sa faceti ceva, ci ca va dati cu parerea despre ceva.
Organizarea este necesara, desigur; rog pe cei care se alatura ideei de schimbare prin initiativa legislativa sa citeasca Legea privind exercitarea initiativei legislative de catre cetateni nr. 189/1999, republicata in 2004. Inainte de a crea toate structurile de organizare insa, trebuie vazut intr-adevar cati vor sa schimbe si cati doar isi dau cu parerea despre ceva. Ma asteptam sa vad comentarii privind art . 111 din codul Muncii. Normal este sa vezi ce baza poti strange pentru o idee, apoi sa faci si ceea ce Elga50 numeste organizare.
PS Am ales subiectul citat pentru ca are un aspect mai profund: am dreptul constitutional sa muncesc cat pot, daca lucrez la mai multi angajatori, dar daca lucrez numai la unul, nu.

Alte discuții în legătură

Cititi articolele publicate de avocatnet.ro? Alin Popescu Alin Popescu Ne-ar interesa parerea dvs. cu privire la calitatea articolelor, ce ar trebui sa schimbam la articolele publicate, despre ce v-ati dori sa incepem sa scriem ... (vezi toată discuția)
Haideti sa le facem un craciun mai frumos! Jurist TM Jurist TM Nu mai e mult si vine Craciunul. Haideti sa le facem macar o zi din an mai frumoasa copiilor din orfelinate. De cand m-am inscris pe Avocatnet consider ca ... (vezi toată discuția)
Editia de weekend a avocatnet.ro - ce ati dori sa cititi? Alin Popescu Alin Popescu Ce anume ati dori sa cititi in editia de week-end a avocatnet.ro? Noi ne gandim sa dezvoltam o editie speciala, in fiecare week-end. Cateva articole care sa ... (vezi toată discuția)