avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SA si SOCIETATEA IN COMANDITA SIMPLA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SA si SOCIETATEA IN COMANDITA SIMPLA

Care este capitalul social minim pentru constituirea unor astfel de societati? ce particularitati exista pentru constituirea acestora?
Cel mai recent răspuns: aNdreiD , utilizator 18:18, 26 Iunie 2007
Raspunsul este mai amplu. Capitalul social minim al unei societati cu raspundere limitata este de
200 RON .Pentru o societate pe actiuni capitalul social minim este de 25.000 EURO.

Studiati Legea societatilor comerciale 31/1990 , republicata si modificata , pentru ca veti gasi acolo toate raspunsurile.
25.ooo,oo EUR sau 90.000 LEI la SA?
vi s-a si precizat care este legea...cititi-o. B-)

"Art. 10. - (1) Capitalul social al societatii pe actiuni sau al societatii in comandita pe actiuni nu poate fi mai mic de 90.000 lei. Guvernul va putea modifica, cel mult o data la 2 ani, valoarea minima a capitalului social, tinand seama de rata de schimb, astfel incat acest cuantum sa reprezinte echivalentul in lei al sumei de 25.000 euro. "

am gasit legea
inteleg la srl 200 ron
la SA si la societate in comandita pe actiuni 90.000=25.000,00 EUR
dar la societatea in comandita simpla nu am gasit nimic
daca este in legea 30 cu modificarile aduse prin legea 441/2006 eu nu am gasit

multumesc!

Alte discuții în legătură

Societate pe actiuni ioanaviviana ioanaviviana Am o mare rugaminte: care este capitalul minim pentru infiintare, care este numarul de actionari, ce date trebuie sa mai cunosc pentru a infiinta o societate ... (vezi toată discuția)
Actualizare capital social sa Mary_A Mary_A Daca aveti informatii despre nivelul capitalului social al SA - daca se modifica cei 25.000 EURO - ; de la ce data si in ce act normativ e ... (vezi toată discuția)
Cpital social sub zero ContSters213537 ContSters213537 Una dintre firmele la care am fost chemata la interviu are un capital social sub zero (-2,838,384). Cum sa interpretez aceasta valoare? (vezi toată discuția)