eu nu cred in povestea asta. Cred mai degraba ca incearca sa te manipuleze. Imi face impresia ca e ceva cu psihicul ei daca asa intelege ea sa gestioneze aceasta situatie de criza. Nu cred ca trebuie sa-ti faci mari probleme din asta. E destul de greu sa se insamanteze artificial si sa ii si reuseasca actiunea asta, insa nu e nici imposibil. Daca a facut-o si i-a mers poate ar fi posibilitati sa te opui situatiei insa nu ai cum sa probezi cele spuse de tine. Cu ce poti proba ca a ramas insarcinata furandu-ti prezervativul cu miscatorii in el, si insamantandu-se artificial? Singura ta solutie este sa actionezi pe psihicul ei. Trebuie sa ai o atitudine degajata fasa de situatia asta. Trebuie sa stie ca pentru tine un copil chiar din flori e o bucurie pentru viitor, insa pentru ea inseamna sa isi inchida viatza. Trebuie sa o lasi sa inteleaga ca un copil nu va face ca relatia voastra sa fie minunata, nu este el cel care sa schimbe sentimentele voastre unul fata de celalalt. Si trebuie ca ea sa stie ca indiferent daca va face sau nu copilul tu nu te mai intorci la ea. Copilul vrea sa-l faca doar cu scopul de a te tine langa ea, daca tu prin atitudinea ta o convingi ca nu isi va atinge scopul atunci nu vad sensul sa mearga pana la capat cu ideea asta deplasata.
am inteles. multumesc pentru raspuns. Totusi, in situatia de fata, daca ducem lucrurile pana la extrema in care ea naste, care ar fi atributiile mele ca viitor tata? Consider ca inca nu sunt pregatit psihic si financiar pentru a oferi unui copil, sprijinul de care are nevoie. Am auzit ca prin solutionare juridica, trebuie sa-mi indeplinesc datoria de tata, prin pensie alimentara, sau prin oficializarea relatiei, etc. Puteti va rog sa-mi oferiti mai multe detalii? nu am gasit prea multe despre asta:(
e cale lunga pana acolo.
Daca naste va naste un copil bastard. La numele tatalui va fi trecuta o linie. (sau numele tau daca recunosti ca tu esti tatal copilului) Fara sa recunosti copilul acesta va fi un copil fara tata.
Ea va trebui sa faca o actiune pentru stabilirea paternitatii. Actiunea dureaza ceva timp. Daca se stabileste ca tu esti tatal copilului se va preciza in sentinta si obligarea ta la pensie de intretinere. (Daca nu ai venituri va fi 1/3 din salarul minim pe economie).
Tu poti contesta recunoasterea paternitatii si iar dureaza un timp.
iar in timpul asta ea cu durerile si problemele dupa nastere si cu problemele copilului mic cu colicele pe care le are, cu plansul noaptea si nesomnul mamei numai de tribunal nu ar trebui sa-i arda.
Asta trebuie ea sa stie ca o asteapta daca face treburi nesabuite.
Pentru tine este simplu, chiar daca se va ajunge sa fii tata fara voia ta obligatiile tale de a plati o pensie de intretinere sunt de 10 ori mai mici decat obligatiile ei de crestere a minorului.
Nu stiu ce sa spun... teoretic ar trebui ca fiecare om sa plateasca pentru greselile lui... indiferent ca sunt din indiferenta, prostie sau intentionate... Astfel ca, daca tu ai stiut niste lucruri despre prietena ta si nu te-ai pazit... ce sa spun, asta e! Mi se pare ca merge vorba aia americana, "he had it coming!"
Si care sunt indiciile alea ca ar fi insarcinata, ma rog?
Oricum, nu te obliga nimeni sa te insori cu ea... Dar ca o sa ai de-a face cu ea toata viata, aproape ti-o pot promite... Nu stiu cat de patimasa (ca sa fiu eufemistica) este prietena ta, dar cred ca, daca o impingi mai mult, mai mult te va vrea aproape... Tu o cunosti, intre sfatul meu si al Copilului, tu stii ce sa alegi, ca o stii mult mai bine...
Cu privire la Adrian, sper ca esti intr-adevar copil, ca altfel gandirea asta razbunatoare cand la mijloc e un copil nenascut inca... nu stiu... Adica fa-i in ciuda ca ea se va chinui mai mult? E un chin sa cresti un copil? Noptile alea nedormite si tot... trec... Nu stiu daca trece frustrarea ca "te-ai lepadat" de propriul copil ca de naiba... Sau cand ai familia ta si-ti ciocane la usa copilul pe care l-ai ignorat o viata... ccat de bine te vei simti!??
Indiferent cat de nedrept este ca o femeie sa-ti faca asa ceva, este mult mai rau sa nu ai grija de un copil... este crud... Oricum pensie vei plati in functie de venituri, este mai greu sa dai putina afectiune? Nu mamei...
Stati asa... cum adica daca nu are venituri va plati echivalentul a 1/3 din salariul minim pe economie?:O:O:O
Pensia de intretinere nu se stabileste in functie de veniturile realizate din munca, asa cum se stipuleaza in Codul Familiei? Va rog, scoateti-ma din ceata!!! Am mai auzit chestia asta pe undeva, dar pe ce lege se bazeaza?