avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte de munca, disciplinar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte de munca, disciplinar

o carte de munca o data pierduta

chiar daca a fost desfacut contractul de munca cu litera....pentru abateri disciplinare multiple (3)

cand o fi sa ma reangajez si sa schimb serviciu si nu am carte de munca.... exista vreo sansa sa se afle ca vechea carte de munca a fost inchisa cu abateri disciplinare multiple din moment ce cartea de munca e noua si nu are nimic completat? multumesc

( circumstantele...sunt asa cum sunt)

pe de alta parte... pierd in vreun fel... vreo posibilitate de a dovedi peste 30 de ani.. ca am cotizat la pensie ? multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:48, 8 Iulie 2010
problema nu este desfacerea contractului de munca pentri "indisciplina sau abateri grave", daca esti un bun"meserias" angajatorul nu are nici un motiv sa nu te angajeze si sa se foloseasca de experienta acumulata.problema este pierderea cartii de munca si reconstituirea vechimii in munca acumulate.
indraznesc sa intreb daca se sterg de la sine dupa o anumita perioada de timp intarzierile de la serviciu concretizate cu avertisment necontestat? nu avem c.c.m. la nivel de unitate

2) pai idaca am fotocopie facuta la notar....... pot dovedi fara probleme din urma . nu ??

3) sunt societati unde se mentioneaza ca nu trebuie sa ai desfacut contractul pe motiv disciplinar.... ca sa te angajeze, ori cum nu se poate verifica, cartea fiind copiata la moentul incare existau doar 2 avertismente...nici nu se poate scrie al treilea avertisment cu toate ca.... primesc salariile.....

oare o sa mi se faca automat o carte de munca nou nouta?


se poate face copie la notar dupa cartea de munca,. care sa fie perfect valabila ? cand o fi pentru pensie?
Ultima modificare: Marți, 6 Iulie 2010
ContSters83715, utilizator
In carnetul de munca nu se inscriu sanctiunile .. prin urmare, va apare numai desfacerea disciplinara a c.i.m. ...

Numai in caz de furt, pierdere sau distrugere a carnetului de munca, se va elibera celui in cauza un carnet de munca duplicat, de catre ultima unitate la care acesta a lucrat sau lucreaza.
Eliberarea duplicatului in caz de furt sau pierdere a carnetului de munca, se face numai dupa publicarea pierderii acestuia in Monitorul Oficial al Romaniei.
Nu se prescrie, desfacerea CIM pe motive de disciplina ramane.
dupa ce s-a incheiat cartea de munca si se pierde carnetul de munca...

sunt nevoit pentru duplicat sa ma reintorc la ultima firma care m-a angajat ?

si raman in cautarea unui loc de munca... timp in care daca se pierde carnetul tot la ultmul angajator ma duc? indifenret cat timp trece?

si b) (dar daca ultimul angajator nu ar mai exista.. atunci la penultimul ? multumesc)

Alte discuții în legătură

Reconstituirea cartii de munca mariamagdalena mariamagdalena In conditiile in care s-a pierdut cartea de munca, cui trebuie sa te adresezi pentru reconstituirea acesteia si ce acte ar fi necesare? Multumiri pentru ... (vezi toată discuția)
Bună ziua în cazul în care cartea de muncă a fost pierdută,cum ... Alexandra.Lavinia Alexandra.Lavinia Bună ziua în cazul în care cartea de muncă a fost pierdută,cum se poate recupera? (vezi toată discuția)
Reconstituire carte de munca ancarapan ancarapan Am un prieten care se apropie de pensie.Cartea lui de munca a fost pierduta de unul din angajatorii anteriori. Acum lucreaza in strainatate,dar are nevoie de ... (vezi toată discuția)