avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pensie anticipata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pensie anticipata

Doresc sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie de pensie? Sunt nascuta la data de 13.08.1952.
Mi-am depus cererea de pensionare pe data de 28.05.2010.
O data cu cererea catre Inspectorul general, in care am anuntat ca doresc pensionarea am solicitat si indemnizatia de pensie luand in considerare contractul colectiv de munca.
Mentionez ca este pensie anticipata, dar indeplinesc conditiile de vechime standard(28 ani si 3 luni) plus 10 ani. Deci nu voi fi penalizata, legea precizand ca se calculeaza ca si la indeplinirea conditiei de varsta standard de pensionare.
Doresc sa stiu daca pot beneficia de acest drept(indemnizatie de pensie).
Va multumesc,
Paraschiva Ignat

Alte discuții în legătură

Pensie cadru didactic rodica palfi rodica palfi am 57 ani si o vechime in unvatamint de 34 ani ,gradul I ,3 COPII, STUDII UNIVERSITARE. Doresc sa-mi raspundeti cind pot iesi la pensie si in ce conditii. As ... (vezi toată discuția)
Iesire la pensie Dana_Burcea78 Dana_Burcea78 buna ziua,am o colega cu varsta de 58 ani si 8 luni,si vechime in munca de 33ani si 10 luni,in prezent beneficiaza de indemnizatie de somaj pana in luna ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata suzi52 suzi52 M-am nascut la 28 martie 1952, sunt invatatoare, am 37 ani vechime la catedra. Doresc sa stiu daca ma pot pensiona cu data de 1 sept 2010 fara a pierde din ... (vezi toată discuția)