avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru conducerea unui autoturism ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru conducerea unui autoturism neinmatriculat

mi s-a intocmit dosar penal pt conducere auto neanmatriculat,politia locala a tinut dosarul 3 luni,am mai dat o declaratie si mi sa spus ca au trimis dosarul.unde pot sa ma interesez de mersul dosarului si ce trebuie sa fac in continuare?de la politie mi sa spus ca in maxim 10-15 zile se judeca dosarul,voi primi o instiintare cu o amenda administrativa,iar dupa ce o platesc pot sa-mi ridic carnetul,dar eu nu mai am nici o incredere in ce spun 'domnii' cu cascheta.eu locuiesc la aproape 100 km de oras,nu stiu daca pot rezolva ceva si mai ales nici nu stiu unde sa ma duc sa ma interesez de dosar.daca ma poate ajuta cineva cu un sfat ce sa fac in continuare,sau cat dureaza de obicei pana se rezolva dosarul,sau daca este vreo posibilitate sa-mi recuperez mai repede carnetul...va multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 12:03, 11 Iulie 2010
La pacheltul unde se intregistrat dosarul.
Daca stiti nr. dosarului puteti verifica in ce stadiu e acest dosar.
Daca politia a spus ca a trimis dosarul trebuie sa fiti citat pentru a vi se prezenta materialul de urmarire penala de catre procuror, apoi dosarul se va inainta catre instanta. Dupa ce dosarul va fi inregistrat la instanta, veti fi citat si veti lua la cunostinta de termenul fixat pentru proces.
dosarul a fost trimis catre procuratura mai exact la parchetul de pe langa judecatoria in raza localitati unde ati fost prins conducand auto neinmatriculat, de acolo va ajunge la judecatorie
ei colegii mei v-au raspus mai repede
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Iulie 2010
ContSters157635, utilizator
Dosarul este trimis de catre politie la Parchet cu o propunere....urmeaza ca procurorul sa dea solutia, fie trimite dosarul la instanta , fie dispune scoaterea de sub urmarire penala si aplica o sanctiune administrativa.
deci,nici o sansa sa-mi pot recupera permisul inainte de finalizarea dosarului...auzisem ca dupa trimiterea dosarului de la politie as putea sa iau o dovada cu drept de conducere,au trecut 4 luni de cand mi-a fost ridicat,alte abateri nu am avut,mi s-a cerut o caracterizare de la intreprindere si a fost ok,am fost gasit cu masina pe un drum de tara,necirculat,am alta masina inmatriculata cu care circul.va multumesc

Alte discuții în legătură

Conducere cu numere de inmatriculare provizorii expirate sebastian.34 sebastian.34 am condus masina de firma cu numerele provizorii expirate. am fost oprit de politie mi-au retinut permisul si numerele. am cerut sa fiu escortat de politie ... (vezi toată discuția)
Redobândire permis de conducere cristi1206 cristi1206 Buna ziua, am fost depistat conducând un autoturism cu numere provizorii expirate, mi-a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârsirii infractiunii ... (vezi toată discuția)
Politia refuza sa-mi dea anexa 2 de mai bine de 3 luni intr-un accident in care am fost victima. alexandrapetrescu0508 alexandrapetrescu0508 Pe data de 16.10.2014 am fost implicata intr-un accident rutier impreuna cu alte 2 masini. Cel care a provocat accidentul nu a oprit sa se asigure intr-o ... (vezi toată discuția)