O societate de asigurari a refuzat plata unui dosar de dauna pentru motive tehnice.
Doresc sa ii actionez in instanta si pt asta am inteles ca trebuie intalnire de conciliere. Aveti un model ?
Daca in urma intalnirii voi ramane nemultumit , ii voi actiona in instanta.
Actiunea in instanta pe ce ar fi mai bine indreptata? Somatie de plata?
Cum ar fi mai bine sa procedez?
pe somatie de plata nu merge , veti pierde actiunea din start , somatia de plata se refera venituri certe , exigibile, lichide
dar puteti merge pe o actiune pe drept comun o actiune in pretentii , taxa este mai mare dar nu pierdeti din start, nu mai trebuie sa faceti conciliere directa
dar daca doriti , trimiteti prin posta scrisoare recomandata cu confirmare de primire in care precizati ca doriti concilierea fara sa va adresati justitiei , scrisoarea trebuie sa cuprinda obligatoriu ,locul si data intalniri , daca nu se prezinta la intalnire intocmiti impreuna cu 2 martori un proces verbal in care precizati ca nu sa prezentat la ora si data fixata de dvs
Incheierea de conciliere este foarte utila, mai ales in cazul politei CASCO, argumentele invocate de asigurator fiind scrise, fiind consemnate si argumentele contra (dovada aducerii la cunostinta) ale asiguratului, pe baza acestora se pot costitui capete de acuzare(pretentii) in cererea de chemare in judecata.
Aici mare atentie la conditiile contractului, unde sunt specificate reguli de constatare, plata si/sau refuz motivat.
concilierea se face in conformitate cu art 720 indice 1 cod pr civila.
daca era fiabila somatia de plata nu trebuia conciliere insa trebuie sa mergi pe dreptul comun
Taxa de timbru
georgia78
Am o rugaminte . Am de calculat taxa de timbru la o actiune comerciala si nu stiu daca am calc. bine.
Valoarea actiunii este de 110.572 lei.
Cu cat se ... (vezi toată discuția)