avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie fara autorizatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie fara autorizatie

Buna,
Locuiesc in Bucuresti, la casa. Vecinul meu din stanga si-a ridicat casa cu un nivel,apoi si vecinul din spate si-a ridicat casa cu un nivel, casele fiind construite la "calcan" - perete-n perete. Cand si-a ridicat cel din spate casa, mi-a afectat foarte mult casa mea pentru ca eu ma sprijineam pe centura lui cu acoperisul, asa fusese construita demult, In momentul cand vecinul din spate a demolat mie mi-a cazut o parte din acoperis , obligandu-ma sa imi renovez casa. constructia constand din pamant si lanti, Mi-am refacut intreaga casa , spatele acoperisul fundatia care oricum nu exista......
Nu am autorizatie de refacere, cum pot face sa intru in legalitate cu casa renovata?
Va multumesc,
Iulia
Cel mai recent răspuns: VASSY , utilizator 11:18, 22 Iulie 2010
in ce an ati facut lucrarea de renovare?
Va multumesc pentru amabilitatea de a-mi raspunde.
Vecinul nostru ne-a anuntat in 2006 sa ne pregatim ca el isi va demola casa si ca isi va construi cu etaj, Cu salariu minim pe economie si 2 copii nu vedeam nici o sansa sa ne facem o imbunatatire la casa decat sa asteptam sa cada si sa vedem ce ramane ca sa stim de ce ne apucam de renovat.
Renovarea am inceput-o in 2007 cand vecinul meu a demolat casa lui si a construit alta . Casa lui are subsol, parter si etaj in perimetrul de 60 -70mp. Atunci cand am inceput reconstructia nu aveam bani de acte, Aveam salarii mici si ne-am incadrat la un credit de 9.000 lei , nu am reusit sa facem mare lucru cu ei asa ca am stopat lucrul, inca mai avem de lucru la ea , in momentul de fata este "la rosu" ,
Cum putem intra in legalitate , acum lucreaza numai sotul, eu am fost in somaj 9 luni acum mi-a expirat si acest termen,
Vrem sa intram in legalitate mai ales ca avem 2 copii si nu am vrea sa le dam un exemplu de ilegalitati chiar din sanul familiei,
Va rog mult, care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez ca sa intram in legalitate, vecinul a spus ca ne va fi martor ca in momentul cand a daramat el casa noastra s-a daramat si ea, nu toata, numai peretele comun la o camera unde locuiam eu si sotul meu, peretele de la bucatarie si acoperisul la magazie, desigur ca nu am avut cum sa sprijinim acoperisul cand el a bagat buldozerul de a sapat subsolul , caci noi nu aveam nici macar fundatie.
Atat va cer , cum putem intra in legalitate,
Va multumesc din suflet si astept raspunsul Dvs.

Cu stima,
Iuliana
Ultima modificare: Joi, 15 Iulie 2010
VASSY, utilizator
Revin cu specificatia ca tot ce am renovat este calculat de unchiul meu, maistru de santier cu vechime de peste 35 de ani , iar toate materialele sunt cumparate cu factura dar sunt pe numele unei firme, nu pe persoana fizica,
Va multumesc,
Va rog mult, cine imi poate spune ce pot face in situatia mea,
Va multumesc.
Variante:
1.
Nu faceti nimic. V-a intrebat cineva despre lucrari ?
2.
Daca totusi va intreaba, puteti sustine ca ati "reparat" casa in urma unor deficiente aparute in timp datorita lucrarilor vecinilor.
3.
Daca cel ce intraba insista si face vre-un act administrativ, puteti cere o "autorizatie pentru intrare in legalitate"

Alte discuții în legătură

Acord construcție la calcan annesis annesis Buna seara, Am CU pentru construcție unde este specificat cuplare la calcan , doar ca vecinul nu e construit pe calcan la limita de proprietate, iar eu ... (vezi toată discuția)
Probleme construire la calcan fighi fighi Buna ziua, In luna Mai a acestui an Primaria Popesti Leordeni a aprobat un Plan Urbanistic Zonal pentru construirea de locuinte cuplate la calcan. In ... (vezi toată discuția)
Ce conditii trebuie sa indeplineasca ridicarea unei constructii, fata de vecini dorelbaiu dorelbaiu Casa mea este o constructie de caramida, parter, tip vagon, avand calcanul pe hotarul cu proprietatea vecina, care este un spital. Aici, spitalul are o fasie ... (vezi toată discuția)