avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Iesirea minorului din tara
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Iesirea minorului din tara

Imi puteti spune daca un minor, aflat in ingrijirea mamei(sentinta judecatoreasca in urma divortului), poate iesi din tara(in vacanta) fara acordul scris al tatalui?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Studentu , utilizator 19:30, 16 Septembrie 2007
nu. este necesara declaratie autentica de accept din partea celuilalt parinte
S-a modificat legea 248/2005(art30) ?
Poate daca sentinta (in care i s-a incredintat minorul) este definitiva si irevocabila.
fara a mai fi necesara declaratia celuilalt parinte, numai daca parintele insotitor face dovada faptului ca minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila sau face dovada decesului celuilalt parinte
dovada decesului celuilalt parinte sau decaderea din drepturile parentale. altfel politia de frontiera neconditionat solicita procura speciala ( uneori chiar destinatia, punct de iesire din tara, etc.) preintampinati neplacerile, chiar daca anumite aspecte ale legislatiei stipuleaza altfel, scopul calatoriei nu cred ca este punctul de frontiera si seminarii juridice cu frontieristii......parerea mea!:(

Alte discuții în legătură

Vacanta in afara tarii/divortata/de ce acte am nevoie sa scot copilul din tara Teodora77N Teodora77N Buna ziua Anul acesta vream sa plecam in vacanta in Bulgaria. Sunt divortata din 2007 iar copilul mi-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca def si ... (vezi toată discuția)
Doresc sa plec din tara cu copiii Lili Sina Lili Sina Sunt o mama, in care Curtea de Apel Timisoara imi incredinteaza spre crestere si educare cei doi copii (17 si 12 ani), decizia fiind irevocabila, fara ca in ... (vezi toată discuția)
Trecerea granitei cu copii minori ContSters141938 ContSters141938 Sunt divortata copii sunt dati pentru crestere si ingrijire la mine cu hotarare definitiva si irevocabila vreau sa stiu daca la granita imi trebuie hirtie ... (vezi toată discuția)