avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... revizie gaze
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

revizie gaze

Buna ziua,
Am inchiriat un apartament (in care locuiesc) cu contract de inchiriere,in acest contract se specifica sa platesc utilitatile:consum de:apa,gaze,curent,intretinere la asociatie pe care le-am si achitat lunar la datele scadente binenteles,luna trecuta a venit cineva de la gaze a facut o revizie si proprietarul apartamentului imi spune ca trebuie sa achit eu acest serviciu ca face parte din utilitati.....ce puteti sa imi spuneti despre acest subiect? A cui este obligatia? a chiriasului s-au a proprietarului apartamentului
Cel mai recent răspuns: aaalinaaa , utilizator 09:29, 21 Iulie 2010
aaalinaaa a scris:

Buna ziua,
Am inchiriat un apartament (in care locuiesc) cu contract de inchiriere,in acest contract se specifica sa platesc utilitatile:consum de:apa,gaze,curent,intretinere la asociatie pe care le-am si achitat lunar la datele scadente binenteles,luna trecuta a venit cineva de la gaze a facut o revizie si proprietarul apartamentului imi spune ca trebuie sa achit eu acest serviciu ca face parte din utilitati.....ce puteti sa imi spuneti despre acest subiect? A cui este obligatia? a chiriasului s-au a proprietarului apartamentului

Ordinul A.N.R.E 5/2009 publicat în Monitorul Oficial nr. 255 bis, partea I/16.04.2009 prevede ca Efectuarea verificării/reviziei instalaţiei de utilizare a gazelor naturale este o obligatie ce revine clientilor.
Societatea de gaz are contract de furnizare cu asociatia de proprietari din care nu dvs. faceti parte ci proprietarul respectiv. Daca aveti contor separat de gaze, atunci treaba e si mai simpla.

Apoi, daca nu-l convingeti cu asta, spuneti ca prin contyract v-ati obligat la plata conumului de... Revizia nu e un consum.
buna ziua,multumesc foarte mult asa m-am gandit sieu ca este logic...eu fiind chiriasul platesc consumul la utilitati nu si revizia ...
Si eu consider ca aceasta cheltuiala revine proprietarului (titularul de contract). Ca valoarea acesttei revizii este mica, este alta chestie... Dar cum spuneam si cu alta ocazie, proprietarii nu mai stiu ce sa inventeze pentru a castiga cat mai mult cu cheltuieli cat mai mici. In fond aceasta este un lucru bun, dar in ce conditii?
In alta ordine de idei, daca ati fi inchiriat un ap. de la stat, cum se punea problema in acest caz?
Ar fi platit chiriasul.
Si in cazul in care ap ramane nelocuit in luna in care se efectueaza revizie/verificare, deoarece chiriasul s-a mutat si nu a venit altul, cine plateste?

Alte discuții în legătură

Distrigaz-revizie ContSters48919 ContSters48919 Distrigazul a introdus printr-un ordin A.N.R.E. 5/16.04.2009 obligatia persoanelor fizice de a incheia un contract de verificare/revizie cu ei la intervale de ... (vezi toată discuția)
Revizie instalatie gaze in scara unui bloc daksan daksan Pe aceasta scara exista 2 instalatii de gaze. Pe cea initiala au ramas doar 4 consumatori al caror consum este platit de asociatia de proprietari. Pe cealalta ... (vezi toată discuția)
Coloana de gaze veche - parte comuna pentru toata lumea sau doar pentru cei care o folosesc yoko49 yoko49 In blocul in care locuiesc sunt 144 apartamente iar 118 dintre acestea au contuare pentru gaze (contract cu distrigaz ) . Din cele 26 de apartamente ramase 7 ... (vezi toată discuția)