aaalinaaa a scris:
Buna ziua,
Am inchiriat un apartament (in care locuiesc) cu contract de inchiriere,in acest contract se specifica sa platesc utilitatile:consum de:apa,gaze,curent,intretinere la asociatie pe care le-am si achitat lunar la datele scadente binenteles,luna trecuta a venit cineva de la gaze a facut o revizie si proprietarul apartamentului imi spune ca trebuie sa achit eu acest serviciu ca face parte din utilitati.....ce puteti sa imi spuneti despre acest subiect? A cui este obligatia? a chiriasului s-au a proprietarului apartamentului
Ordinul A.N.R.E 5/2009 publicat în Monitorul Oficial nr. 255 bis, partea I/16.04.2009 prevede ca Efectuarea verificării/reviziei instalaţiei de utilizare a gazelor naturale este o obligatie ce revine clientilor.
Societatea de gaz are contract de furnizare cu asociatia de proprietari din care nu dvs. faceti parte ci proprietarul respectiv. Daca aveti contor separat de gaze, atunci treaba e si mai simpla.
Apoi, daca nu-l convingeti cu asta, spuneti ca prin contyract v-ati obligat la plata conumului de... Revizia nu e un consum.