avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... suspendarea somajului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

suspendarea somajului

Buna ziua!...am si eu o nedumerire!?#-o..sunt in somaj de 6 luni...am dreptul 15 luni...cum il pot suspenda...!?..daca este posibil!?...pot face un contract pe o perioada de 30 de zile de proba,...si apoi daca nu este bine...revin la somaj...!?...sau trebuie un alt dosar de somaj!?...cu tot ce implica el...!?..adica sa o iau de la capat...cele 12 luni ...din ultimele 24...daca nu decurge bine perioada de proba...sau este mai bine un contract de colaborare pe durata determinata de 2 ore ...sau 4 ore ...care sa nu aiba venitul mai mare decat minimul garantat!?...ideea in sine este urmatoarea...daca nu este bine la noul loc de munca...pierd somajul...si as vrea sa stiu daca este o posibilitate de suspendare....#-o..va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:28, 26 Iulie 2010
Orice intrerupere a somajului prin incheierea contractului individual de munca obliga la efectuarea unui nou stagiu de 12 luni din ultimele 24.
nu sunt de acord cu raspunsul lui andymaurul.ca sa ai posibilitatea de somaj treb inchis un contract de munca cu desfiintarea postului si sa ai contraibutie platita in 12 din ultimele 24 de luni.NU TREBUIE CONSECUTIV.Intrebati la AJOFM
Utilizatorul se afla in somaj de 6 luni.Nu este nimic consecutiv.
Doamna,dupa ce se termina somajul,va puteti angaja cu contract individual de munca ,iar la expirarea acestuia (art.56 din codul muncii) puteti beneficia de indemnizatie de somaj.
Atentie,ca si prima data cand ati intrat in somaj ,trebuie sa aveti 12 luni lucrate in ultimele 24 de luni,nu neaparat consecutive.
Perioada cand ati fost in somaj nu intra in calculul celor 12 luni.
Ultima modificare: Vineri, 23 Iulie 2010
andymaurul, utilizator
Multumesc pentru sfat,....dar legea somajului spune ca somajul se poate suspenda in unele situatii....intrebarea mea era daca pot gasi o solutie legala de a avea somaj si de a lucra ca perioada de proba fara intreruperea somajului..sau cu suspendarea lui.....in cazul in care este bine,dupa 30 de zile imi fac contract de munca si ies din somaj....stiu cum decurge acest lucru....problema esentiala este daca exista solutii legale pentru acest lucru sau nu!
Pot sa va spun ca m-am interesat....si rezultatul este urmatorul(pentru cine mai are nevoie)....se poate suspenda somajul...cu un contract pe o perioada determinata....se face o cerere....si cam asta este.....daca la sfarsitul perioadei contractul se transforma in nedeterminat...atunci nu mai iei somaj....si intri sub incidenta altui articol din lege.Am citit legea somajului,si am ajuns si eu la aceeasi concluzie,...dar am mai cerut sfaturi,aici pe net,...dar tot la somaj am avut confirmarea a ceea ce credeam eu.Oricum va multumesc pentru sfaturi...ca pregatire...si eu am terminat tot dreptul ...dar nu profesez...asa ca mai intreb atunci cand am nevoie!

Alte discuții în legătură

Beneficiaza de somaj? Viovas Viovas Buna ziua. Am angajat pe perioda determinata o persoana venita din somaj si as vrea sa renunt la ea in perioada de proba. In aceasta situatie, va mai ... (vezi toată discuția)
Suspendarea - reinceperea dreptului de plata a indemnizatiei de somaj ohm ohm Doresc sa stiu, daca exista conditii de suspendare din proprie initiativa a platii ajutorului de somaj, daca da, care sunt acele conditii, si pentru ce ... (vezi toată discuția)
Somaj titi1985 titi1985 somaj .am o intrebare daca intru in somaj si vreau sa suspend doua luni somaju pot sa fac acest lucru . (vezi toată discuția)