avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1132 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Indiviziune

Buna Ziua. Sunt mostenitor al casei in care locuiesc impreuna cu fratele 1/2. El locuieste din 1981 in Canada. Acum si-a adus aminte ca are o mostenire si mai mult ca sigur vom ajunge intr-un proces de indiviziune. In timpul scurs de la decesul tatalui nostru am extins si remodelat casa - din parter in parter si etaj. Intrebarea este - fratele meu poate avea pretentii si asupra extinderii si supraetajarii in contextul in care nu a participat cu nimic la aceasta actiune sau partajul se realizeaza pe baza documentelor din momentul succesiunii. Cu multumiri !
Desi cota de proprietate este 1/2 la fiecare, la iesirea din indiviziune se are in vedere si investitiile efectuate la imobil. Astfel spre exemplu, in situatia in care dvs. ati realizat o investitie de 10.000 Euro, iar actualmente imobilul valoreaza 50.000 Euro, cu ocazia iesirii din indiviziune, daca imobilul vi se atribuie dvs., trebuie sa platiti fratelui o sulta de 20.000 Euro.
Ultima modificare: Vineri, 23 Iulie 2010
INASEL ALIN - Cabinet de Avocat, Avocat
Plata sultei presupune ca cel ce o plateste devine unic proprietar ? Cu stima !
da. Tocmai asta este esenta si interesul la iesirea din indiviziune!
In situatia in care nu pot plati suma calculata pentru sulta, ce se poate intampla. Multumesc !
Va poate executa silit.

Alte discuții în legătură

Ieșire din indiviziune m-am judecat cu sora mea pentru casa ... elena45i elena45i ieșire din indiviziune M-am judecat cu sora mea pentru casa părintească. Avocatul care m-a reprezentat ma convins că trebuie să cerem \"ieșire din ... (vezi toată discuția)
Mostenire parinte decedat frate vitreg alexandru23 alexandru23 Salut, De ceva timp mi-a decedat un parinte si am ajuns la partea de mostenire impreuna cu fratele meu vitreg (frate vitreg prin intermediul parintelui ... (vezi toată discuția)
Succesiune imobil cu probleme florinel888 florinel888 Bună ziua! Aș dori si eu sa ma lamuresc cu o problema pe care o intampin impreuna cu fratele meu. Cu ceva timp in urma parinti nostri au decedat si ... (vezi toată discuția)