avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Infracþiuni privind circulaþia pe drumurile publice ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Infracþiuni privind circulaþia pe drumurile publice (OUG nr. 195/2002, art. 87, alin. 1)

Buna Ziua....
Am permis de conducere din anul 2005 si pana in Noiembrie 2008 nu am avut niciodata permisul suspendat si nici nu am primit niciodata amenzi de circulatie.
In 08.11.2008 am facut greseala vietii mele. Am condus dupa ce am consumat aproximativ 3 - 4 beri. Am fost oprit de catre un echipaj de politie si testat cu aparatul etilotest unde a rezultat o alcoolemie de 0,88mg/l. M-am ales cu permisul retinut si cu dosar penal. In mai 2010 am primit 6 luni cu suspendare pt aceasta fapta dar la scurt timp am mai facut o prostie, am condus din nou fiind constrans de imprejurari,de data aceasta fara a mai fi baut pt ca nu obisnuiesc acest lucru si am fost oprit din nou de politie. Acestia mi-au retinut dovada inlocuitoare fara valabilitate a permisului de conducere am dat o declaratie cum sa intamplat si de ce am condus si am plecat acasa dupa aceasta intamplare. Intrebarea mea este daca mi-au facut din nou dosar penal si daca DA ce mi se poate intampla avand in vedere cele spuse mai sus si cand voi putea obtine din nou permisul de conducere . Va multumesc anticipat!.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 22:31, 26 Mai 2011
Pai si a doua oara pentru ce ati fost oprit? Tot conducere sub influenta bauturilor alcoolice?
Nu, a doua oara nu am mai condus baut pt ca nu obisnuiesc sa beau si sunt satul de cate necazuri am avut pt ca am condus prima data baut... am condus doar avand permisul de conducere retinut....
Din pacate nu am vesti bune pentru dvs. Astfel, avand in vedere ca ati fost condamnat in luna mai 2010 pentru infractiunea prev. de art.87.al.1 din Oug195/2002, permisul dvs. a fost anulat.
Ca urmare ati savarsit o a doua infractiune si anume cea prev de art.86 al. 1 din Oug 195/2002 in termenul de incercare, care in cazul dvs. era de 2 ani si 6 luni de la data ramanerii defintive a hotararii de condamnare.
In aceasta situatie va veti alege cu un al doilea dosar penal si vor fi aplicabile disp.art 83 din c.p. care prevad ca in situatia in care cel condamnat a savarsit din nou o infractiune in termenul de incercare , instanta revoca suspendarea conditionata si dispune executarea in intregime a pedepsei ( in regim privativ de libertate ) care nu se contopeste cu pedeapsa aplicata pentru noua infractiune.
In acest caz nefericit de condamnare - va veti putea prezenta pentru obtinerea unui alt permis de conducere in termen de 6 luni de la data executarii pedepsei in regim de privare de libertate.:((
Ultima modificare: Luni, 26 Iulie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
De aceasta situatie mi-este frica si am intreba ca sa fiu sigur insa precizez ca ultimul termen de judecata a fost in luna Iunie 2010(14.06.2010) si nu Mai, imi cer scuze!. Iar pe mine m-a oprit politia a doua oara pe data de 27.06.2010. Pana in momentul de fata nu am primit acasa nici o instiintare sau hotarare judecatoreasca ramasa definitiva dar nici ca permisul de conducere mi-a fost anulat. Am vreo sansa sa scap cu vreo amenda sau tot cu suspendare!? Intreb lucrul acesta pt ca eu personal nu cred ca a doua fapta este chiar atat de grava ca am condus cu permisul de conducere retinut din cauza unei prosti facute de mine mai demult si la care am dat socoteala in instanta eu avand cunostinte ale regulilor de circulatie, nepunand in pericol viata celorlalti participanti la trafic doar pt ca permisul de conducere mia fost retinut. Acum recunosc faptul ca aveam un termen de incercare si ca trebuie respectat dar totusi vreu sa inteleg un lucru, daca ultimul termen de judecata al meu a fost pe 14.06.2010 si pana in momentul de fata nu am primit nici o scrisoare in care sa mi se comunice hotararea definitiva sau ca permisul mi-a fost anulat, eu find oprit de politie a doua oara pe 27.06.2010 in acest timp ma aflam sau nu in termenul de incercare? va multumesc! !!!
Hotararile penale nu se comunica, se comunica doar dispozitivul hotararii dar numai in situatia in care nu ati fost prezent la judecata si pronuntare- art.360 c.proc.pen.
Daca nu ati declarat apel, hotararea a devenit definitiva in data de in 26.06.2010.( 10 zile termen de apel plus inca doua- prima si ultima nu se iau in calcul).
Deci, cea de-a doua fapta in 27.06.2010- asa cum vad erati deja in termenul de incercare.
Consultati avocat.

Alte discuții în legătură

Permis anulat noiembrie 2011,cand il pot redobandi?! ionak88 ionak88 Salutare...Caut si eu un raspuns,o indrumare ceva pt.marea mea problema. In februarie 2011 mi sa suspendat permisul fiind depistat conducand baut,avand ... (vezi toată discuția)
Am fost prins fără permis de conducere fiind în stare de ebrietate ... regeleboss regeleboss Am fost prins fără permis de conducere fiind în stare de ebrietate 0,97 aerul expirat ,fiind prima abatere,primul dosar penal ,la ce mă pot aștepta (vezi toată discuția)
Baut la volan irodbogdan irodbogdan Am facut o prostie ....m am urcat baut la volan mai exact 0,78 alcool in aerul expirat iar la sange astept rezultatele ....banuiesc ca o sa fie de 1,5 alcool ... (vezi toată discuția)