avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restante locatari in bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restante locatari in bloc

Buna ziua,
In blocul in care locuiesc sunt retantieri a caror datorie cumulata este ff mare - 18600 Ron.
Din cauza acestor datorii (insemnand FACTURA CURENTA si cateva penalitati)am primit nenumarate somatii de la RADET urmate de oprirea apei calde, a caldurii in mijlocul iernii. Si vara a fost sistata furnizarea apei calde o perioada luuunga de timp exact cand erau temperaturile acelea infernale in Bucuresti.:training:
In sfarsit problema s-a rezolvat temporar prin plata facturii restante si a penalitatilor din FONDUL DE RULMENT (adica tot din banii celor care plateau si inainte).
Asociatia a incercat recuperarea debitelor de la restantieri pe cale amiabila daaar...NIMIC!! Mai ales ca vine iarna si nu stiu cum vom trece.....FARA CALDURA!!
Am auzit ca ar exista anumite firme de recuperare debite. Ma puteti ajuta cu detalii?
Cu multumiri, Maria
Ultima modificare: Miercuri, 28 Iulie 2010
maxia, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters122901 , utilizator 11:51, 30 Iulie 2010
Aveti posibilitatea de a-i soma pe debitori, apoi depuneti actiuni de chemare in instanta prin actiuni in pretentii,-actiuni, scutite de taxele judiciare., (exista pe net modele de actiune).
Dupa ramanerea definitiva a sentintelor se investesc cu formula executorie si se pun in executare prin executorul judecatoresc...(se fac popriri pe venituri- salarii pensii etc.)
NU cred ca firmele de recuperare, sunt cea mai buna cale...
Ultima modificare: Miercuri, 28 Iulie 2010
ContSters122901, utilizator
Dar presedintele si comitetul executiv ce spun sau, mai bine zis, ce au pazit pana acum?
@maxia
Spuneti ca facturile s-au platit din fondul de rulment. Pai asa se si face, fondul de rulment, de aceea este creat, ca sa se plateasca facturile din el ca apoi sa se recupereze banii, prin incasari, de la locatari. Ca mai sunt restantieri, bun, dar acestia pot fi chemati in instanta pentru recuperarea sumelor lor restante.

Fondul de rulment nu sunt niste bani care trebuie sa stea la banca in depozite. Ei trebuie rulati permanent. Fondul de rulment se cheltuie pe facturile care au venit la asociatie, dar nu au apucat sa fie inca impartite pe liste si se realimenteaza permanent, in fiecare luna, o data cu incasarea intretinerii de la locatari
Facturile si penalitatile de la Radet se tot platesc din fondul de rulment, fond la care au contribuit cei care achita si intretinerea....dintre restantieri cred ca 2 sau 3 au dat ceva la fondul de rulment. Asa ca acest fond se diminueaza...pana la eliminarea lui. Si in final rezultatul va fi sistarea furnizarii ACM si caldurii de la Radet. Si vorbesc de o situatie ce se va intampla in 2 luni cred...Credeti ca este o situatie normala?
Asociatia a dat in judecata un restantier care are 15.000 lei....procesul dureaza de,,,vreo 5 ani cred!...credeti ca s-a finalizat? NUUUU....da o parte gen 2500 ron...apoi iar mai sta pana isi "reface"...suma
Pentru ceilalti restantieri nu mai sunt bani pentru a fi dati in judecata.....Multi locatari au inceput sa-si faca separatii la gaze, si apoi urmeaza centrala...ca nu poti sta in frig toata iarna, desi e o varianta costisitoare.
Intrebarea este ce se poate face?
Varianta aceea cu firmele de recuperare debite nu este o solutie?
maxia a scris:

Asociatia a dat in judecata un restantier care are 15.000 lei....procesul dureaza de,,,vreo 5 ani cred!...credeti ca s-a finalizat? NUUUU....da o parte gen 2500 ron...apoi iar mai sta pana isi "reface"...suma

Eu stiu ca procesele dureaza mult, dar in acest caz, credeti-ma este exagerat. Din cunostintele mele, un proces de acest gen dureaza maxim un an.

[quto]Pentru ceilalti restantieri nu mai sunt bani pentru a fi dati in judecata

Dar de ce trebuie bani pentru a fi dati in judecata? La procese, asociatia poate fi reprezentata de presedinte sau administrator, iar actiunea asociatiei este scutita de taxa de timbru in cazul asociatiei de proprietari.

Intrebarea este ce se poate face?

Raul este facut deja, dar poate sa fie indreptat. Presedintele si Comitetul Executiv sa actioneze in instanta pe toti cei care au restante mai vechi de 90 de zile si sa nu mai stea sa se ajunga la datorii atat de mari.

Alte discuții în legătură

Din ce bani platim avocatul/reprezentantul in instanta al asociatiei ? Daniel4x4 Daniel4x4 Buna seara ! Asociatia noastra a desemnat-o pe d-na Administrator pentru a ne reprezenta in instanta in procesele deschise pentru recuperarea restantelor de ... (vezi toată discuția)
Esalonare datorii catre radet gabita1988 gabita1988 Buna ziua! Sunt proprietarul unui apartament dintr-un bloc de 4 etaje, 2 scari , 30 apartamente, din Bucuresti, al carei asociatii de proprietari a acumulat ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani pentru refacerea hidroizolatiei blocului rhuna_sara@yahoo.com rhuna_sara@yahoo.com in blocul in care locuiesc sunt 20 de familii.17 au fost de acord cu repararea hidroizolatiei care era sub orice critica.pentru a responsabiliza toti locatarii ... (vezi toată discuția)