avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 327 soluții astăzi

Curs practic: Cum aplicăm TVA la tranzacții cu servicii și bunuri în UE/non-UE? | Lector: Delia Cataramă - Tax Partner, Viboal FindEx. Vezi agenda și participă → 

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neplata drepturilor salariale in belgia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neplata drepturilor salariale in belgia

Buna ziua. In urma cu doi an -am angajat in functia de manager la o firma ai carui acctionari erau un roman si un belgian. am recrutat personal pentru lucrul in constructii pe teritoriul Belgiei, insa cei doi patroni nu au facut decat sa trimita oamenii la munca dar sa-i plateasca cate putin din salariile si diurnele care li se cuveneau, pe motiv ca beneficiarii intarzie plata catre ei. Si asa au trecut lunile si s-au strans catre muncitori datorii foarte mari. Dupa aceasta patronii au inceput sa gaseasca motive pentru a trimite angajatii acasa. Niciunul dintre acestia nu si-a recuperat banii pentru care a muncit. in aceasta situatie ma aflu si eu. Salariatii erau angajati cu contract de munca si de diurna ambele inregistrate la camera de munca, insa datoriile catre stat nu au fost achitate. Am avut probleme, eu personal cu angajati deoarece au dat vina pe mine, pentru ca eu i-am recrutat. Patronul roman a vandut tot ce avea in tara si s-a mutat in Belgia. Am vorbit cu un avocat si acesta mi-a spus ca daca-l dau in judecata pentru neplata salariilor nu o sa obtin decat o hotarare judecatoreasca prin care trebuie sa-mi recuperez drepturile salariale, dar daca nu am cu ce sa-l execut raman cu hotararea judecatoreasca. mentionez ca patronul roman nu are nimic pe numele lui, am aflat ca si in tara a dat cec-uri si bilete la ordin fara acoperire si banuiesc ca din aceasta cauza a vanut tot aici si s-a mutat in Belgia. Intrebarea mea este cum pot proceda sa pot recupera banii atat pentru mine cat si pentru cei care au lucrat acolo. Suma se ridica la cateva zeci de mii de euro. Patronul Belgian ar avea posibilitati financiare sa plateasca acesti bani, mai mult decat atat are si o gramada de proprietati in Belgia la care angajatii firmei au lucrat in timpul lor liber si pentru care nu au fost platiti. Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Neplata drepturilor salariale iuli3098 iuli3098 Buna ziua. In urma cu doi an -am angajat in functia de manager la o firma ai carui acctionari erau un roman si un belgian. am recrutat personal pentru lucrul ... (vezi toată discuția)
Diurna strainatate Robert_Flavius Robert_Flavius Buna ziua, Am fost angajat de catre o firma romaneasca pentru a lucra in in belgia in domeniul constructiilor, neavand calificare in domeniu firma mi-a ... (vezi toată discuția)
Seconded employee agreement ramiha ramiha Buna ziua, Mi s-a ivit o oportunitate de a lucra la o firma din Belgia si am inteles de la potentialul angajator ca taxele ar fi mai mici cu un contract de ... (vezi toată discuția)