avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neplata drepturilor salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neplata drepturilor salariale

Buna ziua. In urma cu doi an -am angajat in functia de manager la o firma ai carui acctionari erau un roman si un belgian. am recrutat personal pentru lucrul in constructii pe teritoriul Belgiei, insa cei doi patroni nu au facut decat sa trimita oamenii la munca dar sa-i plateasca cate putin din salariile si diurnele care li se cuveneau, pe motiv ca beneficiarii intarzie plata catre ei. Si asa au trecut lunile si s-au strans catre muncitori datorii foarte mari. Dupa aceasta patronii au inceput sa gaseasca motive pentru a trimite angajatii acasa. Niciunul dintre acestia nu si-a recuperat banii pentru care a muncit. in aceasta situatie ma aflu si eu. Salariatii erau angajati cu contract de munca si de diurna ambele inregistrate la camera de munca, insa datoriile catre stat nu au fost achitate. Am avut probleme, eu personal cu angajati deoarece au dat vina pe mine, pentru ca eu i-am recrutat. Patronul roman a vandut tot ce avea in tara si s-a mutat in Belgia. Am vorbit cu un avocat si acesta mi-a spus ca daca-l dau in judecata pentru neplata salariilor nu o sa obtin decat o hotarare judecatoreasca prin care trebuie sa-mi recuperez drepturile salariale, dar daca nu am cu ce sa-l execut raman cu hotararea judecatoreasca. mentionez ca patronul roman nu are nimic pe numele lui, am aflat ca si in tara a dat cec-uri si bilete la ordin fara acoperire si banuiesc ca din aceasta cauza a vanut tot aici si s-a mutat in Belgia. Intrebarea mea este cum pot proceda sa pot recupera banii atat pentru mine cat si pentru cei care au lucrat acolo. Suma se ridica la cateva zeci de mii de euro. Patronul Belgian ar avea posibilitati financiare sa plateasca acesti bani, mai mult decat atat are si o gramada de proprietati in Belgia la care angajatii firmei au lucrat in timpul lor liber si pentru care nu au fost platiti. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: iuli3098 , utilizator 10:52, 30 Iulie 2010
trebuie sa va judecati cu firma care va angajat ;
mai exista?
are bunuri?
nu e foarte greu dar trebuie sa mai dai detalii;trebuie sa verificam firma;
Firma se numeste Neovista Construct SRL, din Navodari. Bunuri nu are, doar Scule ce folosesc la desfasurarea activitatii in constructii, dar sunt in valoare mica. Intrebarea mea este daca pot fi dati in judecata patronii pentru inselatorie. La angajare se cerea si un comision de 500 Eur, cu toate ca angajatii erau pentru firma.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata drepturilor salariale in belgia iuli3098 iuli3098 Buna ziua. In urma cu doi an -am angajat in functia de manager la o firma ai carui acctionari erau un roman si un belgian. am recrutat personal pentru lucrul ... (vezi toată discuția)
Diurna strainatate Robert_Flavius Robert_Flavius Buna ziua, Am fost angajat de catre o firma romaneasca pentru a lucra in in belgia in domeniul constructiilor, neavand calificare in domeniu firma mi-a ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara eugenia36 eugenia36 Buna ziua, Sotul meu are din casatoria anterioara o fetita in varsta de 12 ani.Anul trecut in luna iulie,fosta sotie a plecat in Belgia impreuna cu fetita.La ... (vezi toată discuția)