Buna ziua,
Sotul meu are din casatoria anterioara o fetita in varsta de 12 ani.Anul trecut in luna iulie,fosta sotie a plecat in Belgia impreuna cu fetita.La acea data sotul meu nu avea serviciu de cateva luni.Sotul meu a semnat ca e de acord sa ia fetita cu ea .In Belgia ffosta sotie s-a recasatorit cu un cetatean belgian de origine romana.La acel moment au convenit ca sotul meu sa plateasca pensia alimentara in momentul in care se va angaja ,banii fiind trimisi catre bunica fetitei.in luna mai a acestui an s-a angajat incepand sa trimita banii pe luna in curs asa cum au convenit.Il poate da in judecata pentru lunile neplatite in care el nu a muncit,avand in vedere ca acea conventie a fost intre ei doi si nu in fata unui notar?
e
Sotul nu va putea fi obligat retroactiv la plata pensiei decat daca exista o sentinta judecatoreasca in acest sens si se apeleaza la un executor judecatoresc care sa o puna in executare.
Daca nu exista sentinta, atunci - intr-un eventual proces - sotul nu va putea fi obligat la plata pensiei decat de la data introducerii actiunii.
Da, poate fi executat silit pt pensia restanta. Ii poate face si plangere penala pt abandon.
Nu se puteau intelege oricum in fata unui notar ca nu pot tranzactiona un drept al copilului.
Sa pastreze in continuare o relatie buna si sa trimita banii prin mandat.