avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara/de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara/de intretinere

Buna seara,
Sunt separata de sotul meu de doar o luna de zile,avem o fetita minora,eu nu lucrez in aceasta perioada.Doresc ,ca pe viitor sa inaintez divortul insa pana atunci as vrea sa stiu daca se poate face ceva in ceea ce priveste pensia de intretinere pt fetita.El nu contribuie cu bani la cresterea ei de cand noi am plecat de acasa si tocmai de aceea am nevoie sa stiu ce pot face...Multumesc.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 22:02, 21 Iunie 2012
Doar instanta il poate obliga la plata pensiei de intretinere, de la data introducerii actiunii si nu retroactiv, de cand nu a mai achitat.

Cred ca va trebui sa promovati actiune de divort, de acordare a custodiei comune, de stabilire a locuintei minorei la dvs si de obligare a tatalui la plata pensiei de intretinere.

Transmiteti-i o notificare prin care ii aduceti la cunostinta ca ii veti face plangere penala pt abandon de familie, daca nu intelege sa contribuie la cresterea copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort ContSters166528 ContSters166528 Locuiesc in chirie cu fica mea de 5 ani,sunt in divort,sotul a parasit domiciliul acum 2 luni.Ce obligatii are el fata de noi pana la divort?In prezent el zice ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara fara divort coribri coribri Buna ziua!Am o problema cu care ma confrunt si v-as ruga sa ma sfatuiti cum sa procedez.M-am despartit de sotul meu din data de 6 august anul curent,fara a ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ContSters132194 ContSters132194 Buna ziua, Sunt in proces de divort cu sotul. Am depus actiunea de pe data de 31 august,2011. Pana acum nu m-a ajutat material cu nimic, avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)