avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna ziua,
Sunt in proces de divort cu sotul. Am depus actiunea de pe data de 31 august,2011.
Pana acum nu m-a ajutat material cu nimic, avand in vedere ca fetita noastra,in varsta de 8 ani , este in intretinerea mea. Tot in aceasta actiune am cerut incredintarea minorei si pensie alimentara.
Intrebarea mea este: PENSIA ALIMENTARA SE VA DA PRIN HOTARARE JUDECATOREASCA RETROACTIV, ADICA DE CAND AM DEPUS ACTIUNEA SAU DIN MOMENTUL PRONUNTARII DIVORTULUI?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 16:41, 19 Noiembrie 2011
Se va acorda de la data introducerii actiunii ( 31 aug) daca tatal fetitei nu poate face dovada ca a contribuit la intretinerea fetitei. Daca se va hotari cum nu va convine, puteti ataca hotararea
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011
gi-jane2, moderator
De la data introducerii actiunii in situtia in care tatal nu a contribuit la cresterea si educarea minorei.
Din momentul depunerii actiunii. Instanta de divort nu a dispuns incredintarea minorei si plata pensiei de intretinere?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara fara divort coribri coribri Buna ziua!Am o problema cu care ma confrunt si v-as ruga sa ma sfatuiti cum sa procedez.M-am despartit de sotul meu din data de 6 august anul curent,fara a ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara ramonateamo ramonateamo pensia alimentara se da retroactiv de catre instanta adica instanta decide sau va trebui sa o cer eu verbal sau scris??? (vezi toată discuția)
Parasit domiciliu dar.... baietzika baietzika am virat lunar in contul fetei o suma de bani pentru intretinere. ma mai poate obliga instanta sa platesc pensia retroactiv de la data depunerii cererii de ... (vezi toată discuția)