avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... parasit domiciliu dar....
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

parasit domiciliu dar....

am virat lunar in contul fetei o suma de bani pentru intretinere. ma mai poate obliga instanta sa platesc pensia retroactiv de la data depunerii cererii de pensie alimentara. mentionez ca exista si un proces de divort in paralel cu cel pt stabl pensiei alimentare.
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 11:52, 1 Martie 2010
obligatiile de plata a pensiilor de intretinere se stabilesc in functie de cuantumul veniturilor....deci....???
Referotir la stabilirea obligatiei de intretiere ca urmare a introducerii unei actiuni in acest sens: aduceti la cunostinta instantei faptul ca pe toata acesta perioada ati contribuit la cheltuilile legate de cresterea si educarea minorului, aducand si dovezi.

Instanta care este investita cu cererea de divort este obligata sa se pronunte si asupra incredintatii minorului si a obligatiei de intretinere. In situatia in care obligatia de intretinere a fost stabilita printr-o actiune separata, instanta de divort va obilga partea la plata olbigatiei de intretinere incepand cu data pronuntarii hotararii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara retroactiv urgent andra-celia andra-celia buna ziua, pensia alimentara se plateste doar retroactiv sau se poate plati si de la data ramanerii definitive a procesului de divort?va multumesc (vezi toată discuția)
De cand se plateste pensia alimentara? stefan_morariu stefan_morariu Buna seara si La Multi Ani Sunt in divort cu sotia mea, avem un copil si as vrea sa stiu de cand se plateste pensia alimentara pentru copil. Ea poate sa ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara la divort daniella28 daniella28 as vrea sa stiu daca pensia alimentara se acorda din momentul in care tatal a cerut divortul,sunt 9 luni de cand a depus actele si nu mai sta cu noi,timp in ... (vezi toată discuția)