avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara la divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara la divort

as vrea sa stiu daca pensia alimentara se acorda din momentul in care tatal a cerut divortul,sunt 9 luni de cand a depus actele si nu mai sta cu noi,timp in care nu am avut pensie,sau trebuie sa cer eu prin ordonanta prezidentiala sa mi se acorde dar nu mai beneficiez de cea din lunile trecute daca o introduc acum.ea intra dupa solutionarea divortului finala sau cum?ca nu am din ce lua mancare la copil.
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 12:53, 19 Decembrie 2013
Pensia de intretinere vi se va acorda si retroactiv, de la data introducerii actiunii.

Banuiesc ca aveti un dosar de divort, incredintare copil, pensie intretinere, etc.
Trebuie sa solicitati obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere de la data introducerii cererii reconventionale (pt ca inteleg ca tatal a introdus actiune de divort), daca mai sunteti in termen.
Instanta este obligata sa de pronunte in privinta pensiei de intretinere, chiar daca partile nu solicita acest lucru.
Aveti venituri?
faceti ordonanta presedintiala, sa obtineti mai repede pensia.
pensia intra cumva automat de la depunerea cererii reconventionale si de intampinare sau trebuie ceruta special prin ordonanta ca nu inteleg bine.venituri am dar foarte mici,imi trebuie bani pt.copil repede,am tot dat dar tatal nu da mai deloc.nici nu a mai sunat de 2 sapt.

Alte discuții în legătură

Intretinere minor ivanflorentina50 ivanflorentina50 cum pot sa obtin si eu sau sa formulez o cerere de ordonanta presedentiala pentru a obliga la plata intretinerii unui minor (vezi toată discuția)
Litispendenta sau suspendare? dandanaua dandanaua Sotul introduce actiune pentru obligarea sotiei care a parasit domiciliul conjugal la pensie de intretinere pentru minor.Intre timp, sotia introduce actiune de ... (vezi toată discuția)
Netemeinicie sau prematuritate actiune? dandanaua dandanaua Cu două săptămâni înainte de a introduce eu actiunea de divort prin care solicit si incredintarea minorei mie si obligarea pârâtului la pensie de ... (vezi toată discuția)