avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... netemeinicie sau prematuritate actiune?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

netemeinicie sau prematuritate actiune?

Cu două săptămâni înainte de a introduce eu actiunea de divort prin care solicit si incredintarea minorei mie si obligarea pârâtului la pensie de intretinere in favoarea acesteia, sotul meu a introdus la instantă cerere de stabilire a pensiei de intretinere.In acest moment, sunt pe rol si pensia si divortul care are petite accesorii incredintarea minorei si plata pensiei.Este adevarat ca fata a ramas la el momentan, dar asta pentru că m-a dat pe mine afară şi a oprit fetita cu forta, iar in prezent nu pot nici sa o vad. Daca nici o instanta nu a stabilit domiciliul fetitei (la mine sau la el), nu a dat copilul in grija doar a unuia dintre noi, nu suntem inca divortati (suntem in proces de divort, asa cum am mai spus), are el temei legal sa solicite pensia de intretinere? Sa ma prevalez de faptul ca divortul este pe rol si in cadrul sau se va stabili si cui se incredinteaza copilul si cine este obligat la pensie si sa invoc, cu aceasta motivare, prematuritatea introducerii pe cale separata a actiunii pentru stabilirea pensiei de intretinere, sau sa solicit respingerea actiunii pentru pensie ca indamisibila, intrucat nimeni nu i-a incredintat lui legal fetita si nu rezulta de nicaieri ca eu nu particip la cresterea si educarea acesteia?
Cel mai recent răspuns: dandanaua , utilizator 01:19, 17 Noiembrie 2010
Solicitati conexarea actiunilor/cererilor si concomitent (cat mai repede) introduceti pe calea unei ordonante presedintiale, o cerere de incredintare a minorei pana la solutionarea cererii de divort si a cererilor accesorii, dupa caz.
Stiti la ce ma gandeam? As putea să invoc in actiunea privind stabilirea pensiei de intretinere exceptia litispendentei si, avand in vedere faptul ca stabilirea pensiei este cerere accesorie actiunii de divort si concomitenta cererii de incredintare a minorului spre crestere si educare, sa solicit, exact cum ati spus, conexarea acestui dosar la cel de divort.
:) Ma surprindeti in mod placut.V-ati gandit bine.
Opinia mea este alta si ea este bazata pe textul de lege privind plata unei pensii de intretinere si practica in materie.
Nu se poate invoca nici prematuritatea si nici inadmisibilitatea pentru ca pensia de intretinere poate fi stabilita inainte de divort.
O astfel de actiune poate fi admisa in conditiile in care unul din parinti nu contribuie cu nimic la cresterea si educarea minorului, aceasta obligatie apartinand ambilor parinti si nu numai unuia, in conditiile in care divortul nu este pronuntat.
Am promovat mai multe actiuni de acest gen si toate au fost admise si au ramas definitive si irevocabile, in conditiile in care am probat faptul ca celalalt parinte isi ignora atributia sa de parinte privind contributia sa materiala la cresterea si educarea minorilor.
Chiar ultimele doua sentinte pe care le-am obtinut priveau doi parinti, nedivortati care locuiau in acelasi imobil cu cei doi copii ai lor.
Prin urmare m-as apara de maniera respingerii actiunii ca neintemeiata ca urmare a faptului ca eu ca parinte alungat din domiciuliu, continui sa contribui la cresterea minorului si evident as si proba ce spun cu dovezi ale expedierii unor sume de bani avand in vedere ca sunt impiedicat sa vad copilul si sa-i duc ce-i trebuie.
Mai exista varianta sa formulez reconventionala in pensie si sa solicit divort, incredintare, pensie si nume si sa renunt la judecata in dosarul de divort sau sa nu renunt si sa solicit conexarea.:luck:



simonette12 a scris:

Opinia mea este alta si ea este bazata pe textul de lege privind plata unei pensii de intretinere si practica in materie.
Nu se poate invoca nici prematuritatea si nici inadmisibilitatea pentru ca pensia de intretinere poate fi stabilita inainte de divort.

Tocmai asta am spus si eu, initial m-am grabit cu inadmisibilitate sau prematuritate, apoi am realizat ca pot invoca exceptia si conexa dosarele.Pe fond, nu s-au probat sustinerile din actiune, adica faptul ca doar el intretine fetita si ea nu contribuie.Dar, clar, solutia este conexarea ca urmare a admiterii exceptiei.O seara (noapte) placuta tuturor.

Alte discuții în legătură

Divort cu minori costy223 costy223 as vrea sa stiu si eu ce sanse am sa pastrez copilul minor la divort deoarece sotia nu are nici domiciliu si a plecat in strainatate fara sa mai trimita nimic ... (vezi toată discuția)
Divort in germania ContSters45341 ContSters45341 Buna ziua, sunt casatorita cu cetatean canadian/britanic. Domiciliul comun Hamburg, Germania. Acum ma gandesc la divort. Avem un copil de aproape 2 ani, si ... (vezi toată discuția)
Abandon minor georgewb70 georgewb70 Sunt casatorit din 1998 cu actuala nevasta. In 2004 aceasta a divortat incredintandu-ise minorul, dar dupa 6 luni a revenit si am trait in concubinaj pana in ... (vezi toată discuția)