avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort in germania
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort in germania

Buna ziua,
sunt casatorita cu cetatean canadian/britanic. Domiciliul comun Hamburg, Germania. Acum ma gandesc la divort. Avem un copil de aproape 2 ani, si multe bunuri pe care le ma de la parinti. Casatorie in cheiata in Romania. Ma intereseaza tutela copilului in caz de divort.
Cine ma poate sfatui ce sa fac?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:25, 3 Decembrie 2010
Angajati-va un avocat bun.
In general instantele incredinteaza mamei copilul , daca aceasta se arata interesata.
Trebuie sa faceti probe ca aveti mijloace de crestere sie ducare a minorului si
ca este in itnresula cestuia sa va fie icnredintat dvs spre crestere si educare.
Stimata doamna, in cazul in care desfacerea casatoriei se dispune din culpa exclusiva a sotului, coroborat cu faptul ca minorul are varsta de 2 ani, aveti toate sansele sa va fie incredintat spre crestere si educare.
De asemenea, trebuie ca d-vs sa probati in instanta si faptul ca dispuneti de mijloacele materiale si ca aveti venituri suficiente in vederea cresterii, ingrijirii si educarii copilului in conditii decente.
Angajati un avocat caruia sa ii dat mandat sa va reprezinte in instanta,urmand ca acesta sa formuleze o actiune de divort ,prin care sa solicite admiterea actiunii,desfacerea casatoriei,revenirea la numele anterior/pastrarea cu acordul sotului a numelui dobandit prin casatorie,incredintarea minorului,obligarea sotului la plata unei pesnii de intretinere,aferenta veniturilor realizate pe ultimele sase luni.
Daca sunteti de acord cu desfacerea casatroeiei si cu cererile accesorii(nume,incredintarea minorului,pensie)puteti formula actiunea pe care o semnati amandoi,iar instanta fara a administra probe va admite desfacerea casatoriei in conditiile solicitate,conf.art.I pct.39 din Legea nr.202/2010.
Daca nu exista acest acord intre dvs,casatoria se va desface pe baza de probatorii situatii in care se vor administra probe cu acte,interogatoriu pe incredintare si pensie de intretinere,martori si ancheta sociala,care va concluziona asupra conditiilor de crestere si educare oferite de parinti.
Avand in vedere varsta minorul este posibil,in functie si de probatoriile administrate si analizate de instanta,ca acesta sa va fie incredintat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sa fac? ce sanse am? ana500 ana500 Buna ziua. Ma numesc Ana si as avea si eu nevoie de niste sfaturi. Sunt casatorita de 5 ani si jumatate si avem un baietel de 3 ani jumatate. De ceva vreme ... (vezi toată discuția)
Divort dima_iuliana dima_iuliana Buna seara! O prietena a mamei mele se afla intr-o situatie delicata.Acum 3 ani a plecat la munca in Italia din cauza saraciei lucii in care traia,cu acordul ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor dulcedor dulcedor buna ziua va rog sa-mi spuneti cum ar trebui sa procedez in cazul acesta;sotul a intentat proces divort ,are avocat si cere desfacerea casat. din vina mea si ... (vezi toată discuția)