avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara fara divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara fara divort

Buna ziua!Am o problema cu care ma confrunt si v-as ruga sa ma sfatuiti cum sa procedez.M-am despartit de sotul meu din data de 6 august anul curent,fara a inainta actiunea de divort.Eu am parasit domiciliul impreuna cu fetita noastra de 5 ani ,pentru ca m-a inselat in repetate randuri si nu am mai suportat discutiile si certurile din casa care nu ii faceau bine nici copilului.Eu,momentan,sunt somera din luna septembrie si m-a amenintat ca o sa imi ia copilul.Intrebarea este daca poate sa faca asa ceva,el avand un serviciu destul de bun si casa in care locuiam impreuna este locuinta ANL.As vrea ,daca se poate,sa imi mai spuneti daca copilul poate beneficia de pensie alimentara retroactiva fara divort,adica sa depun actiune pentru pensie alimentara si retroactiva fara actiune de divort.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:51, 21 Octombrie 2010
In privinta incredintarii minorului in cadrul procesului de divort, va fi necesar sa probati ca este in interesul acestei sa fie incredintata mamei si ca-i puteti oferi conditii optime de crestere si educare.
Probele sunt:inscrisuri, martori, interogatoriul paratului pe capatul de cerere privind incredintarea, ancheta sociala.
In privinta pensiei de intretinere, aceasta poate fi promovata si in timpul casatoriei partilor, motivat de faptul ca tatal nu contribuie cu nimic la cresterea si educarea minorei.
Probe:- inscrisuri si interogatoriul paratului.
Tatal minorei va fi astfel obligat la plata unei pensii de intretinere lunare, in cuantum de 25 % din venitul realizat doar de la data introducerii actiunii., acela fiind momentul de la care se considera ca minorul este in nevoie.
Va multumesc!Deci,indiferent ca nu m-a ajutat cu nimic in aceasta perioada si nu l-a interesat de copil nu o sa primeasca pensie alimentara decat de la data introducerii actiunii...V-as mai ruga sa imi spuneti si mie daca imi trebuie avocat pentru asta sau se poate si fara avocat?
Daca va descurcati fara avocat , nu este obligatoriu sa va angajati, insa bine ar fi macar actiunea de chemare in judecata sa fie redactata de un avocat., ramanand in sarcina dvs. sa va propuneti si sa va administrati probatoriile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort ContSters166528 ContSters166528 Locuiesc in chirie cu fica mea de 5 ani,sunt in divort,sotul a parasit domiciliul acum 2 luni.Ce obligatii are el fata de noi pana la divort?In prezent el zice ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ContSters132194 ContSters132194 Buna ziua, Sunt in proces de divort cu sotul. Am depus actiunea de pe data de 31 august,2011. Pana acum nu m-a ajutat material cu nimic, avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Abandon minor georgewb70 georgewb70 Sunt casatorit din 1998 cu actuala nevasta. In 2004 aceasta a divortat incredintandu-ise minorul, dar dupa 6 luni a revenit si am trait in concubinaj pana in ... (vezi toată discuția)