avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Seconded Employee Agreement
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Seconded Employee Agreement

Buna ziua,

Mi s-a ivit o oportunitate de a lucra la o firma din Belgia si am inteles de la potentialul angajator ca taxele ar fi mai mici cu un contract de Seconded Employee.

Pe scurt, un contract de Seconded Employee presupune: eu imi fac un SRL in Romania si ma angajez cu contract de munca la acest SRL. Acest SRL incheie un contract cu firma din Europa sa ma trimita pe mine(angajatul) pentru a lucra la un proiect pe perioada determinata la aceasta firma (e vb de 2 ani). Banii negociati in contract vor fi trimisi de firma din Europa firmei mele din Romania. Salariul angajatului va fi platit de firma din Romania. Are vreo importanta faptul ca firma cu care inchei acest Seconded Employee Agreement este o firma de recrutare inregistrata in Cipru, eu urmand sa lucrez pentru un client al acesteia din Belgia?

Mi s-a spus ca taxele sunt mai mici asa, dar nu am primit foarte multe explicatii.

Dupa logica mea - fara sa am nici o legatura cu domeniul contabil sau legislativ - presupun ca venitul primit pe SRL va fi impozitat de statul roman. Cui se plateste impozit pe salariu (angajatul va presta munca in Belgia)? Ce impozite se mai platesc, cui si cat? Este foarte important sa aflu acest lucru, pentru ca venitul negociat este cel brut. Nu semnez daca nu aflu exact cat va fi netul.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 09:55, 29 Iunie 2009
Inregistrati-va ca PFA, costurile de constituire si gestionare sunt mai mici si dvs. nu intentionatii sa va dezvoltati o afacere propriu-zisa, doar sa lucrati cu aceasta companie.

Nu ati inteles? Costurile sunt mai mici pentru ei si fara prea multe batai de cap, insa, daca e o oportunitate pentru dvs. e bine si asa. Sa infiiintati un PFA va costa in jur de 300 lei, contributiile precum impozitul pe profit, le aflati exact de la finante, sau de la un consultant fiscal de pe acest forum.
Intr-adevar este mul mai indicat sa va deschideti un PFA.sau poate chiar o inteprinhdere individuala.Faceti niste calcule si ganditi-va daca renteaza sa platiti si impozitul forfetar.
Cui se plateste impozit pe salariu

Intre firma dvs si firma angajatoare nu va exista un raport de munca, ci un raport comercial, pe baza de contract.
Astfel ca nu veti primi salariu ci o plata considerata venit.
Veti datora statului impozit forfetar pt SRL.



Daca se infiinteaza srl-ul anul asta nu plateste imp.forfetar
Despre Declaratia 201 privind veniturile din strainatate si alte aspecte fiscale :
[ link extern ]
Iar despre particularitatile contractului :
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 25 Iunie 2009
godspeed, utilizator

Alte discuții în legătură

Evitare dubla impozitare belgia al0207ex al0207ex Buna ziua, Sunt reprezentantul unui ONG,inregistrat in Romania, detasat in Belgia.Venitul il am exclusiv in Romania,unde platesc toate taxele ,impozitele. ... (vezi toată discuția)
Accident munca produs in belgia adrian_ghelase70 adrian_ghelase70 buna ziua .Am lucrat 7 luni cu contract de romania dupa cele 7 luni mi a facut angajatorul (patronul belgian contract belgia)dar dupa o luna jumatate mi am ... (vezi toată discuția)
Neplata drepturilor salariale iuli3098 iuli3098 Buna ziua. In urma cu doi an -am angajat in functia de manager la o firma ai carui acctionari erau un roman si un belgian. am recrutat personal pentru lucrul ... (vezi toată discuția)