avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Citire apometre neluate in considerare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Citire apometre neluate in considerare

Buna ziua,
La mine in bloc admistratorul nu vrea sa ia in considerare decit citirea la apa calda , nu si la cea rece. Motivul e ca apometrele din bloc ar fi prea vechi . Insa eu am apometre noi. Pot cumva, sa imi oblig administratorul sa imi in considerare citirea la apometre?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: mihaelazamora , utilizator 10:18, 6 Aprilie 2013
Atata timp cat sunt inlauntrul perioadei de valabilitate a verificarii metrologice trebuie citite si luate in calcul ca atare.
In principiu, la nivel de primarie exista o persoana care se ocupa de activitatea asociatiilor de proprietari .... incercati sa faceti o sesizare in acest sens.
Buna seara

Inainte de a ajunge la primarie, sesizati presedintele asociatiei de proprietari/locatari cu privire la acest abuz al administratorului. Acesta din urma este doar un angajat si nu decide domnia care contoare sunt bune si care nu, de parca acele contoare nu au fost montate tot atunci... In fine, daca acele contoare sunt vechi, sa faca verificarea metrologica a acestora.
Daca nici raspunsul presedintelui nu este in masura sa va multumeasca, urmati calea indicata de doamna consilier si sesizati primaria, biroul de indrumare a asociatiilor.
Ultima modificare: Vineri, 30 Iulie 2010
Armenteros, utilizator
ar trebui schimbate apometrele din bloc,acest lucru se face la cerere la societatea de apa si contra cost.interveniti la asociatie.nu aveti solutie,administratorul trebuie sa tina seama si de apometrele individuale ,dar probabil ii este mai simplu asa la calcul si probabil aveti si pierderi in retea.
@vasi49

Societatea de apa nu schimba decat contoarele de bransament nu si cele de apartament. Contoarele de apartament sunt schimbate de diverse societati comerciale.
Chiar daca exista pierderi, este de datoria administratorului sa determine cauza. Poate ca este vorba de o avarie si atunci este nevoie de reparatii la subsol. Administratorul este obligat sa tina seama de consumul declarat, ca doar de aceea au fost montate, iar pierderile sunt repartizate conform regulamentului adoptat in cadrul asociatiei. Daca nu exista un astfel de regulament adoptat, atunci pierderile se repartizeaza pe cota-parte indiviza.
da aveti dreptate,ma refeream la apometrele din subsolul blocului,despre ele s-a spus ca sunt vechi.

Alte discuții în legătură

Apa rece ,,furata"=pierderi apa mixi64 mixi64 apa rece ,,furata"= pierderi apa, pe care tot cei care consuma o platesc in final.de 5ani platim pierderi de cate 40-80 mc pe luna.am vecini care dau citirea ... (vezi toată discuția)
De ce platesc pierderile de apa, daca am apometre traianp traianp Buna ziua De cateva luni ma confrunt cu urmatoare situatie in cadrul asociatiei de proprietari unde locuiesc la apa rece sunt incarcat in fiecare luna cu 1, ... (vezi toată discuția)
Instalare apometre apa calda-rece fara acordul asociatiei razvancost razvancost Pot sa imi instalez apometre si sa oblig administratia sa inregistreze consumul (si sa platesc in consecinta) daca toti ceilalti platesc pausal?: nu folosesc ... (vezi toată discuția)