avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... probleme inmatriculare auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

probleme inmatriculare auto

am cumparat de la cineva un autoturism care are toate actele autoturismului cartea de identitate,talonul si copia de pe buletin a propietarului.(este trecut in carte, pe talon este altcineva. o firma . care a dat cu pasta corectoare si este trecuta alta persoana.) contractul de v-c este din 2007 intre el si firma. am reusit sa iau legatura cu proprietarul (care este in alt judet)trecut in carte pentru certificatul fisca si mi-a spus ca, el nu poate sa faca mare lucru pentru ca are contract de v-c intre el si firma. ca i-au mai venit somatii de plata si amenzi dar, s-a dus cu contractul de v-c si a rezolvat problema. acum 1)conform contractului acesta are valabilitate 30 zile pentru a inmatricula autoturismul de catre cel care l-a cumparat. daca nu, acesta trebuie refacut. din 2007 cand s-a vandut auto, cu cine trebuie sa il mai fac? poate or fi mai multi care l-au mai cumparat inaintea mea dar fara forme legale. cu bani din mana. 2 cu fiscul cum as putea sa o rezolv? am fost ca mine in sector si am intrebat . mi-au raspuns ca, daca nu a fost radiat fiscal de catre proprietar ,tot de la el trebuie scos certificatul fiscal . daca a scos certificatul fiscal acesta are valabilitate 30 zile. si daca in acest termen nu a fost inregistrata de catre cumparator ..... aici am primit 2 raspunsuri 1) autoturismul revine fostului proprietar din punct de vedere fiscal( cineva trebuie sa plateasca) 2)autourismul nu poate fi reitrodus fiscal decat prin alta inmatriculare (????) propietarul nu poate scoate acet certificat decat o singura data. ok. ce trebuie facut?autoturismul nu este dat ca fiind furat, disparut. proprietarul pare a fi de treaba si ar vrea sa ma ajute. dar nici el nu stie cum. tot cineva de la la fisc mi-a spus sa inchei un nou contract de v-c cu proprietarul si sa mergem la sectia financiara si politia rutiera sa predea placutele pentru a-l inmatricula in bucuresti. ar fi mai simplu. dar cu certificatul financiar ce pot sa fac asta ma doare cel mai mult
multumesc. daca se poate un raspuns si pe mail.#-o

Alte discuții în legătură

Am cumparat auto fara certificat fiscal djmar1u5 djmar1u5 Buna ziua ... am cumparat de curand un auto pe baza de contract v/c . am primit cartea masinii certificat de inmatriculare . Proprietarul care apare pe cartea ... (vezi toată discuția)
Ajutor-acte auto mihtzy mihtzy Salutare!Am nevoie de ceva sfaturi,am facut o mare prostie si anume:hotarat sa achizitionez o masina,toate bune si frumoase iau pe cineva cu mine sa nu ma duc ... (vezi toată discuția)
Probleme cu inmatricularea alexandru88 alexandru88 Salut! Acum ceva timp am cumparat o masina si am facut toate actele cu proprietarul.Toate buna si frumoase,am facut asigurare pe numele meu,si vroiam sa ma ... (vezi toată discuția)